Kevin De Bruyne is enige Rode Duivel in UEFA.com-elftal van 2020

  Het is de 3e keer dat de Rode Duivel van Manchester City het UEFA.com-elftal haalt.

  Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020. Die werd door voetbalfans online samengesteld op basis van 50 genomineerden van een UEFA-panel. Romelu Lukaku was de enige andere Belgische genomineerde, hij viel af.

  Champions League-winnaar Bayern München is hofleverancier met 5 spelers: doelman Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Alphonso Davies, Thiago Alcantara (nu Liverpool) en Robert Lewandowski.

   

  Ook de onvermijdbare Cristiano Ronaldo (Juventus) en Lionel Messi (FC Barcelona) zijn van de partij, net als Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool) en Neymar (Paris Saint-Germain).

   

  Cristiano Ronaldo stond nu al 15 keer in de UEFA.com Ploeg van het Jaar en is recordhouder. Eeuwige rivaal Lionel Messi (12x) volgt als tweede.

   

  Voor Kevin De Bruyne is het de derde keer dat hij het winnende elftal haalt. Voor de 29-jarige middenvelder van City was dat ook het geval in 2017 en 2019. 

   

  Met Romelu Lukaku (Inter) maakte nog een 2e Belg kans op een plaats in het elftal, maar de spits van Inter haalde de eindselectie niet.

   

  Supporters konden online hun favoriete elftal samenstellen van voetballers die bij een Europese club actief zijn. De fans kregen de keuze uit 5 doelmannen en telkens 15 verdedigers, middenvelders en aanvallers.

   

  UEFA.com Ploeg van het Jaar:
  Manuel Neuer (Dui/Bayern München)
  Joshua Kimmich (Dui/Bayern München)
  Sergio Ramos (Spa/Real Madrid)
  Virgil van Dijk (Ned/Liverpool)
  Alphonso Davies (Can/Bayern München)
  Thiago Alcantara (Spa/Bayern München, nu Liverpool)
  Kevin De Bruyne (Manchester City)
  Cristiano Ronaldo (Por/Juventus)
  Lionel Messi (Arg/FC Barcelona)

  Neymar (Bra/Paris Saint-Germain)

  Robert Lewandowski (Pol/Bayern München)