NBA op Kerstmis begint met een nederlaag voor "rising star" Zion Williamson

  Zion Williamson beet met de New Orleans Pelicans in het zand.

  Kerstmis is een werkdag voor de vedetten uit de NBA. In het 1e duel was de Miami Heat een klasse te sterk voor de New Orleans Pelicans: 111-98. Duncan Robinson zorgde voor een kerstrecord.

  Robinson tovert: 6 driepunters in 1e helft

  Kerstmis en de NBA, een traditie die dit speciale seizoen niet mocht ontbreken. Als de NBA had gekozen om niet op 22 december, maar in januari te starten, hadden de teams en spelers samen een slordig half miljard dollar gemist.

   

  Het is dus niet alleen een mooie traditie, maar ook een commerciële en lucratieve beslissing om kerstmis-NBA te organiseren. 

   

  De verwachtingen in het 1e kerstduel waren hooggespannen. De Pelicans van jonkies Zion Williamson en Lonzo Ball keken de Miami Heat in de ogen, de verliezende finalist van vorig seizoen.

   

  Het eerste kwart begon goed voor de Pelicans, maar coach Stan Van Gundy zag hoe z’n team al in de eerste periode weer bijgebeend werd. Duncan Robinson had na het 1e kwart al 12 punten (4 driepunters) achter zijn naam staan. 29-26 was de tussenstand na het 1e kwart.

   

  De Heat maakte er daarna snel werk van om de kloof uit te diepen. 3 punten voorsprong werden er 23. Niet toevallig was het Goran Dragic – uitblinker in de Disney-bubbel vorig seizoen – die een paar mooie assists en eurosteps uit zijn handen en voeten toverde. Ruststand: 66-53.

   

  Miami zette de rust trouwens in met een record voor Duncan Robinson. De 26-jarige gooide 6 driepunters binnen. Nooit kon iemand in de NBA dat in 1 helft verwezenlijken op kerstdag.

  Alle driepunters (6e in de helft) van Duncan Robinson

  Pelicans maken het nog even spannend

  Nadat Miami zonder Jimmy Butler (die al 6 rebounds en 5 assists telde) uit de kleedkamer was gekomen, begon New Orleans te knabbelen aan de achterstand. 

   

  Brandon Ingram trok zijn puntentotaal op naar 28 bij het ingaan van het 4e kwart, zijn ploegmaat Zion Williamson deed het ook heel goed met 24. Daardoor kwamen de Pelicans terug tot op 8 punten. Ze waren op dreef en in het laatste kwart was alles nog mogelijk.

   

  Maar onder impuls van een herboren Dragic maakte de Heat de wedstrijd al snel dood. De mannen uit Florida verdeelden mooi de punten (Robinson 23, Dragic 18, Adebayo 17 en nog 3 spelers met meer dan 11 punten). 111-98 was het eindresultaat.

  De Heat zet zo de misstap recht van op de 1e speeldag. Toen leed het een nederlaag tegen Orlando.

  Dragic vindt Achiuwa binnendoor, die bedankt met een dunk

  Deze pirouette van Dragic leidt tot de tienpuntenkloof in het 2e kwart

  Dragic met de alley, Adebayo met oop

  Tyler Herro is nog altijd goed ingespeeld op Bam Adebayo

  Brandon Ingram is ontketend in het 3e quarter

  NBA op Kerstmis
  Miami Heat New Orleans Pelicans 111-98
  Milwaukee Bucks Golden State Warriors 138-99
  Boston Celtics Brooklyn Nets 95-123
  LA Lakers Dallas Mavericks 138-115
  Denver Nuggets Los Angeles Clippers 108-121