Bolide van Kimi Raikkonen vat vuur in Abu Dhabi, Fin helpt zelf mee met blussen

  Kimi Raikkonen.

  Toch even schrikken tijdens de tweede oefensessie voor de GP Formule 1 van Abu Dhabi. Plots verschenen er vlammen op de achterkant van de bolide van Kimi Raikkonen. De koele Fin raakte ongeschonden uit zijn Alfa Romeo en hielp zelfs met het blussen van de brand.

  Kimi Raikkonen (41) heeft zijn bijnaam "The Iceman" alle eer aangedaan. Tijdens de oefenritten in Abu Dhabi, waar zondag de laatste GP van het seizoen gereden wordt, vatte zijn bolide plots vlam. 

   

  Kimi bleef koel, zette zijn wagen rustig aan de kant en hielp de marshalls nadien zelfs nog even mee met de brand te blussen.

   

  "Er was niets engs aan dit incident. Het was gewoon jammer dat de motor vuur vatte, maar dat gebeurt af en toe nu eenmaal", zei de Fin achteraf.

  (lees voort onder de Tweet)

  Hamilton: "Rentree voelde als eerste schooldag"

  Raikkonens landgenoot Valtteri Bottas zette uiteindelijk de snelste tijd neer tijdens de oefenritten. Hij bleef zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton met 0.203 seconden voor. Hamilton is na een coronabesmetting weer fit om te racen.

   

  "Ik ben erg blij en dankbaar om terug te zijn", vertelde wereldkampioen Hamilton. "Het voelde alsof het mijn eerste dag op school was. Het duurde even in de eerste sessie om gewend te raken, maar de tweede training was beter. Al met al verliep het niet heel slecht."

   

  Vorige week mocht Hamiltons jonge landgenoot George Russell hem vervangen in zijn Mercedes. Hamilton was onder de indruk. 

  "Ik denk dat George het geweldig gedaan heeft. Hij was op zijn plek in de auto. Het was voor mij zeker vreemd, want ik heb nog nooit een race gemist in mijn 27-jarige racecarrière. Op een dag zal ik er een boek over schrijven, maar voorlopig laat ik het hierbij."

  George Russell heeft het geweldig gedaan in mijn wagen.

  Lewis Hamilton