• home
  • video
  • pas verschenen

    Erling Haaland wint Golden Boy Award, Jonathan David is 17e

    Erling Braut Haaland weet het doel goed genoeg staan.

    De Noor Erling Braut Haaland (20) heeft de Golden Boy Award gewonnen, de prijs voor het grootste voetbaltalent jonger dan 21 jaar. Ex-Gent-spits Jonathan David haalde de 17e plek.

    Op de longlist van de Italiaanse sportkrant TuttoSport stonden enkele mooie namen zoals Ansu Fati (Barcelona), Jadon Sancho (Dortmund) en Alphonso Davies (Bayern München), maar weinig verrassend ging Erling Haaland met de trofee aan de haal.

     

    De 20-jarige Noor was door zijn indrukwekkende prestaties bij RB Salzburg en vanaf januari bij Dortmund de topfavoriet. De doelpuntenmachine was goed voor 44 treffers in 40 matchen. Dit seizoen staat zijn teller op 11 goals in evenveel wedstrijden.

     

    Haaland volgt op de erelijst de Portugees Joao Felix (Atletico Madrid) op. De Golden Boy wordt uitgereikt door een internationaal panel van 40 sportjournalisten.

     

    Ook Yari Verschaeren (Anderlecht) haalde de longlist, maar kon geen plek in de top 20 bemachtigen. Jonathan David, de spits die AA Gent inruilde voor Lille, werd 17e.

    Het palmares van de Golden Boy Award:

    2003 - Rafael van der Vaart (Ajax)
    2004 - Wayne Rooney (Man.United)
    2005 - Lionel Messi (Barcelona)
    2006 - Cesc Fabregas (Arsenal)
    2007 - Sergio Agüero (Atletico Madrid)
    2008 - Anderson (Man.United)
    2009 - Alexandre Pato (Milan)
    2010 - Mario Balotelli (Man.City) 
    2011 - Mario Götze (Dortmund)
    2012 - Isco (Malaga)
    2013 - Paul Pogba (Juventus)
    2014 - Raheem Sterling (Liverpool)
    2015 - Anthony Martial (Man.United)
    2016 - Renato Sanches (Bayern)
    2017 - Kylian Mbappé (PSG)
    2018 - Matthijs de Ligt (Ajax)
    2019 - Joao Felix (Atletico Madrid)

    2020 - Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)