Circus-Wanty Gobert haalt Baptiste Planckaert en Italiaan Rota voor WorldTour

  Baptiste Planckaert had een pechseizoen. Maar hij won wel de bergtrui in de Ronde van Luxemburg.

  Circus-Wanty Gobert heeft zich versterkt met Baptiste Planckaert (32) en de Italiaan Lorenzo Rota (25). De 2 renners tekenden allebei voor 2 seizoenen bij het team van sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren, dat volgend seizoen toetreedt tot de WorldTour.

  De Belgische puncher Baptiste Planckaert wil bij Circus-Wanty Gobert een met pech doorzaaid seizoen uitvegen. Planckaert brak zijn sleutelbeen in zijn 1e wedstrijd van het seizoen, de Saudi Tour, in de kleuren van Bingoal-Wallonie Bruxelles.

   

  Het duurde tot eind juli vooraleer hij écht aan zijn seizoen kon beginnen, met als resultaat een 3e plaats in de Antwerp Port Epic en de bergtrui in de Ronde van Luxemburg.

   

  Planckaert ontdekte de World Tour in 2017 en 2018 bij Team Katjoesja, maar blinkt vooral in semiklassiekers uit. Dat bewijzen zijn overwinningen van vorig jaar in Rund um Köln en in 2016 in de Poly Normande, de Tour du Finistère, de Tour de Normandie en een rit in de Ronde van Tsjechië.

   

  "2020 was een moeilijk jaar voor mij, dus was ik blij dat de overeenkomst met Circus-Wanty Gobert snel beklonken was. Ik was op zoek naar een iets beter programma en verandering van lucht", reageerde Planckaert.

   

  "Nu het team bovendien de overstap naar de World Tour maakt, kan ik zeker op een uitdagende wedstrijdkalender rekenen. Zoals elk seizoen mik ik in elk geval op minstens 1 overwinning."

   

  Van der Schueren had Planckaert al langer op het oog: "Hij is altijd gemotiveerd om te koersen. Zijn positieve ingesteldheid is een meerwaarde voor het team."

  Baptiste Planckaert eindigde 3e in de Port Epic achter Gianni Vermeersch en Stan Dewulf.

  "Rota wordt belangrijke pion voor lastige koersen"

   Lorenzo Rota wordt de 3e Italiaan bij Circus-Wanty Gobert. Na 4 seizoenen bij Bardiani-CSF en 1 jaar bij Vini-Zabu, maakt de Italiaan op zijn 25e de overstap naar de WorldTour.

   

  Rota behaalde vooral op Italiaanse bodem veelbelovende resultaten. Zo werd hij vorig jaar 4e in de Coppa Agostoni en dit seizoen 5e in de Trofeo Laigueglia.

   

  "Ik voel me vereerd om vanaf volgend seizoen van dit grote team deel uit te maken. Dit jaar ben ik mentaal en fysiek gegroeid, ik voel me klaar voor de volgende stap. Deze eerste ervaring in een buitenlands team is een droom die uitkomt."

   

  "Het was bovendien een ongelofelijke verrassing toen ik hoorde dat de

  ploeg een overstap naar de World Tour plande. De voorbije jaren heb ik van de
  Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl kunnen proeven. Dit zijn de koersen waar
  ik écht van hou, ik kan niet wachten om nog meer klassiekers te ontdekken."

   

  Van der Schueren over Rota: "We zijn altijd op zoek naar jonge klimmers. Hij heeft het niveau voor de WorldTour en wordt een belangrijke pion in de lastige koersen."