Ga naar de inhoud

Debutant wint prestigieuze Melbourne Cup, concurrent ziet paard overlijden

De race vindt plaats op de Flemington-renbaan, met de skyline van Melbourne op de achtergrond.

Aan de andere kant van de wereld heeft Jye McNeil met zijn ruin Twilight Payment vannacht de Melbourne Cup gewonnen. De belangrijkste paardenrace in Australië werd overschaduwd door het overlijden van het toppaard Anthony Van Dyck.

De Melbourne Cup staat down-under bekend als "de wedstrijd die het leven in Australië stopt". Ruim 100.000 toeschouwers wonen de wedstrijd op de paardenrenbaan van Flemington bij, behalve dit jaar. Uit voorzorg moesten fans de wedstrijd op afstand volgen.

 

Op het scherm zagen zij hoe debutant Jye McNeil en zijn 8-jarige ruin Twilight Payment van start tot finish aan de leiding reden. De jockey won de race met een prijzenpot van 4,8 miljoen euro in een scherpe tijd: 3'17"34.

Winnaar Jye McNeil.

Deze fans proberen een glimp mee te pikken:

Toppaard overlijdt

Domper op de feestvreugde was het overlijden van het toppaard Anthony Van Dyck. De 5-jarige hengst, vorig jaar winnaar van de eeuwenoude paardenrace Epsom Derby, kwam ten val op de renbaan. De dierenartsen konden niet anders dan het paard te laten inslapen.

De 5-jarige hengst Anthony Van Dyck komt zwaar ten val en overlijdt.