Van Aert ziet "interessant" Tour-parcours: "Gele trui is mogelijk in 1e week"

  Van Aert won dit jaar 2 Tour-etappes.

  Wout van Aert heeft de voorstelling van het Tour-parcours met grote aandacht gevolgd. "Doordat het een meer klassieke eerste Tour-week is , zou het kunnen dat ik meer mijn kans zal krijgen. Maar we hebben het daarover nog niet gehad", vertelt Van Aert.

  "De eerste week ziet er heel goed uit voor mij"

  Het Tour-parcours van 2021 valt in de smaak bij Wout van Aert. "Het eerste wat me opviel, is dat er meer tijdritten zijn. Dat juich ik toe", reageert Van Aert.

   

  "Het is een meer klassiek Tour-parcours dan dat van dit jaar. We krijgen een normalere eerste week en die ziet er heel goed uit voor mij. Op de Mûr-de-Bretagne zullen we een lastige sprint krijgen."

   

  Denkt Van Aert aan de gele trui in de week? “Het parcours leent er zich toe. De gele trui ligt binnen mijn mogelijkheden. Maar dat zijn dingen die je pas kan najagen als we een plan hebben opgesteld met de ploeg."

   

  “We maken altijd een rolverdeling in functie van het parcours. Dit jaar

  waren er vrij veel etappes voor de klassementsmannen in de eerste week. Volgend jaar is dat anders."

   

  "Er zitten wel enkele mogelijke waaierritten in de eerste week. Maar daar kunnen de klassementsrenners niets winnen, ze kunnen er enkel verliezen."

  We hebben nog niet gesproken over mijn rol in de komende Tour. Daarvoor is het nog te vroeg.

  Wout van Aert

  Van Aert zou dus een iets andere rol kunnen krijgen bij Jumbo-Visma? "We hebben nog niet gesproken over mijn rol in de komende Tour. Daarvoor is het nog te vroeg."

   

  "Zullen we met Primoz opnieuw de Tour proberen te winnen? Dat is iets dat pas in de winter besproken wordt. We zullen het dan ook over onze tactiek hebben. Maar het is niet omdat we dit jaar de Tour nipt verloren hebben, dat we het niet goed aangepakt hebben."

  Wout van Aert reed dit jaar in de 1e Tour-week vaak in dienst.

  "De groene trui? Ik wil niet te veel kansen laten schieten"

  Ritzeges in de Tour, werken voor de kopman(nen) en daarna de Spelen. Denkt Van Aert dan ook nog aan de groene trui?

   

  “De Spelen vinden normaal maar 1 keer om de 4 jaar plaats, dus je krijgt maar maximaal 3 kansen om daar te scoren."

   

  "Voor de groene trui krijg je meer kansen. Maar de groene trui is een beetje zoals de Ronde van Vlaanderen. Je moet over de Ronde ook niet zeggen: “Ik zal er dat jaar voor gaan en als het niet lukt dan is dat maar zo.""

   

  "Je hebt waarschijnlijk een paar jaar nodig om winst in de Ronde na te streven en bij de groene trui zal dat ook wel zo zijn. Ik wil ook niet te veel kansen meer laten schieten."