Belgische turnsters passen voor EK in Turkije: "Coronavirus en politiek instabiele situatie"

  Nina Derwael

  De Belgische turnsters reizen niet af naar het EK gymnastiek in Turkije in december. Nina Derwael en co zullen niet in actie komen door "de heropflakkering van het coronavirus en het verstoorde trainingsritme".

  In oktober raakte bekend dat het EK turnen verhuisde van Azerbeidzjan naar Turkije. Op dat moment maakten Nina Derwael en haar teamgenoten zich op voor het EK, maar nu is beslist om toch niet af te reizen naar Turkije.

   

  "Na overleg met de volledige omkadering is beslist om niet deel te nemen aan het EK", luidt het bij de gymnastiekfederatie. "De heropflakkering van het coronavirus, het verstoorde trainingsritme als gevolg van dit virus en de politiek instabiele situatie in Turkije liggen aan de basis van deze beslissing."

   

  Dat is geen goed nieuws voor Nina Derwael, die zo wellicht geen enkele wedstrijd zal kunnen turnen in 2020. Al hoopt de turnbond om toch nog een testwedstrijd te kunnen inplannen. "De planning voor de komende periode wordt nog bekeken."

  Er was ook goed nieuws voor Derwael. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers heeft een negatieve coronatest afgelegd en kon vandaag weer trainen. Derwael was in quarantaine, omdat haar vriend, KV Mechelen-speler Siemen Voet, positief had getest.

  België is niet het eerste land dat zich terugtrekt van het EK in Turkije. Eerder haakten ook Cyprus, Denemarken, Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen en Rusland af.