Voorlopig geen coronabesmettingen bij Vuelta-renners, wel 2 stafleden positief

    Een testcontainer in de Vuelta.

    Een dag voor de start van de Vuelta zijn er amper positieve coronagevallen in de karavaan. Op 498 testen waren er 2 positief. Het gaat niet over renners wel over twee stafleden: een bij Bahrain-McLaren en een bij Team Sunweb. Vandaag worden ook de renners en stafleden die uit de Ronde van Vlaanderen komen nog getest.

    In overeenstemming met het UCI-protocol en zoals afgesproken met de Spaanse overheid werden zondag alle renners en teamleden getest op het coronavirus. Er werden 498 testen afgenomen bij de aanwezige teams en daaruit blijkt dat er sprake is van twee positieve gevallen, een medewerker van Bahrain-McLaren en een van Sunweb. In oversteenstemming met de protocollen werden deze teamleden geïsoleerd.   

     

    Vijf dagen voor de start moest er ook al een negatieve test aangetoond worden. En vandaag zijn er ook nog PCR-testen voor de renners die uit de Ronde van Vlaanderen komen, alsook voor de stafleden die de reis naar Spanje nog maken en in de bubbel van de Vuelta komen.