Ga naar de inhoud

Nys: "Van Aert en Van der Poel kunnen Alaphilippe op Paterberg uit het wiel rijden"

Alaphilippe en Van Aert kwamen elkaar dit jaar al eens tegen in een monument: in Milaan-Sanremo.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel toppen de favorietenlijstjes voor de Ronde van Vlaanderen. Maar wat met Julian Alaphilippe? "Ik zal niet zeggen dat hij absoluut in de finale zal zitten, maar ik zal ook niet zeggen dat hij er niet zal zitten", zegt Tom Steels, ploegleider en trainer bij Deceuninck-Quick Step.

Nys: "Zittend klimmen doet niemand beter dan Wout en Mathieu"

In Gent-Wevelgem maakten Wout van Aert en Mathieu van der Poel veel indruk op de Kemmelberg. "De topfavorieten voor de Ronde", klinkt het dan. Maar zondag krijgen ze er met Julian Alaphilippe een wereldkampioen als concurrent erbij.

 

Sven Nys twijfelt in Vive le vélo - leve de Ronde aan de kansen van Alaphilippe. "Alaphilippe weegt geen 70 kg, terwijl Van der Poel en Van Aert 75 kg of zelfs meer wegen."

 

"Op een kasseihelling zoals de Paterberg waar je zittend moet klimmen denk ik dat Van Aert en Van der Poel Alaphilippe wel uit het wiel kunnen rijden."

 

"Je moet dan vanuit het zadel veel kracht vanuit je onderrug zetten. Niemand doet dat momenteel beter dan Van Aert en Van der Poel. Alaphilippe houdt er veel meer van om staand zo hard mogelijk een berg op te rijden", vertelt Nys.

Nys: "Alaphilippe houdt ervan om staand een berg op te knallen"

Steels: "Er is materiaal om dat op te vangen"

Tom Steels vertelde in De Tribune dat Deceuninck-Quick Step zich bewust is van het feit dat Alaphilippe misschien te licht is voor de Paterberg.

 

"Daarom moeten we de goede set-up vinden voor zijn fiets zodat hij het comfort voor een deel kan halen uit zijn fiets", zegt Steels. "Er is daar tegenwoordig wel materiaal voor om dat te kunnen opvangen."

 

Hoe ver Alaphilippe in zijn eerste Ronde van Vlaanderen kan geraken, is ook voor Steels een vraagteken. "Ik kan niet zeggen dat hij absoluut in de finale zal zitten, maar ik kan ook niet zeggen dat hij er niet zal zitten."

 

"Julian kan ongelooflijk opgaan in een wedstrijd. Hij kan daar zoveel energie uit halen dat het ongelooflijk onvoorspelbaar is hoe ver hij kan geraken. Tijdens een wedstrijd kan Julian ongelooflijk groeien."

Julian kan ongelooflijk opgaan in een wedstrijd. Hij kan daar zoveel energie uit halen dat het ongelooflijk onvoorspelbaar is hoe ver hij kan geraken.

Tom Steels

"Dit jaar zien we niet de beste Alaphilippe. Hij heeft enorm afgezien tijdens de lockdown, dat zagen we in de Tour. Maar zodra Julian in zijn modus geraakt en hij boven zichzelf kan uitgroeien, dan is hij een fantastische renner."

 

"Met Devenyns heeft hij een ongelooflijke luitenant aan zijn zijde. Devenyns woont op de Kwaremont. Met Alaphilippe vormt hij een gouden duo."

 

"Voor ons wordt het zondag een heel open koers met heel wat vraagtekens. Hoe dichter we bij de finale komen, hoe meer vraagtekens we misschien kunnen schrappen", besluit Steels.

Download de podcast van De Tribune