Ga naar de inhoud

Meurisse bevestigt overstap naar Alpecin-Fenix: "100% overtuigd van keuze"

Xandro Meurisse zet niet de stap naar de WorldTour met Circus-Wanty, maar trekt in plaats daarvan naar Alpecin-Fenix, dat een procontinentale ploeg blijft. "Maar ik heb geen spijt van mijn beslissing."

Xandro Meurisse droomt er al jaren van om eindelijk de stap naar het hoogste wielerniveau te zetten. Maar net nu zijn huidige ploeg Circus-Wanty de deur naar de WorldTour heeft opengebroken, heeft Meurisse beslist om naar Alpecin-Fenix te trekken, de ploeg rond Mathieu van der Poel die ook volgend jaar procontintentaal zal zijn.

 

"Ik vind het mooi dat Circus-Wanty naar de WorldTour gaat en ik zal tot de laatste dag alles doen voor de ploeg", vertelt Meurisse aan Sporza. "Maar ik heb totaal geen spijt, ik ben 100% overtuigd van de keuze die ik gemaakt heb."

 

Alpecin-Fenix was de voorbije jaren de meest succesvolle ploeg op het procontinentale niveau. "En dat zal na dit jaar niet stoppen. Ik zie het alleen maar positief evolueren. Ik denk dat ik mij bij die ploeg kan blijven ontwikkelen", zegt de 28-jarige Meurisse.