Alaphilippe goud, Van Aert zilver! Deze 5 WK-fases moet u onthouden

  Alaphilippe springt weg op de laatste klim.

  Zoals verwacht ontplofte het WK in Imola pas in de voorlaatste ronde. Wat moet u onthouden van deze bijzondere dag op Italiaanse wegen? In deze 5 cruciale fases kunt u de koers verdelen.

  1. De koers begint op 70 km van de finish

  Akkoord, er was wel een vroege vlucht, maar daar werd door het peloton nooit echt op gejaagd. De vluchters vielen als vanzelf weg uit de kopgroep op dit zware parcours rond Imola. Op 70 km van de finish zetten de Fransen zich op kop en worden de laatste 2 overblijvers gegrepen.

  2. Pogacar springt weg op voorlaatste keer Gallisterna

  Is er een verrassing in de maak? Nadat de Belgen kilometers lang aan de kop sleurden, grijpt Tour-winnaar Tadej Pogacar zijn kans. Op de voorlaatste keer Gallisterna glipt hij weg. De Belgen laten begaan. Pogacar krijgt maximaal 24 seconden, maar niet veel later is zijn verhaal uit. 

  3. Stilte voor de storm: Pogacar wordt gegrepen, Van Aert springt op alles wat beweegt

  Hoe goed is Wout van Aert? Heel goed blijkbaar. De Kempenaar countert elke aanval op de voorlaatste klim en lijkt helemaal klaar om mee te gaan als Alaphilippe zijn ultieme aanval plaatst op de Gallisterna.

  4. Secondenspel na aanval van Julian Alaphilippe

  En die ultieme aanval op de laatste klim komt er. Wie heeft er een antwoord in huis? Niemand kan mee. De Fransman trekt door op de Gallisterna en pakt meteen een tiental seconden. Er vormt zich een groepje met Van Aert, Kwiatkowski, Fuglsang, Hirschi en Roglic. Pakken ze Alaphilippe nog?

  5. Julian Alaphilippe is wereldkampioen, Van Aert pakt zilver

  Neen. De achtervolgers kunnen zich niet organiseren en komen dan ook niet meer terug op Alaphilippe. De Fransman is wereldkampioen, Wout van Aert wint de sprint om de tweede plaats.