Roger Vanden Stock aan Col de la Loze: "Denk dat Kompany en Vandenhaute ongelijk hebben"

  "De jeugd van Anderlecht is fantastisch, maar ze laten hun jeugd gaan."

  Het is al een tijdje stil rond Roger Vanden Stock. Sinds de voormalige voorzitter van Anderlecht de deur achter zich dicht trok bij paars-wit, schuwt hij de media. Woensdag maakte de intussen 78-jarige Vanden Stock een uitzondering en gaf hij een interview aan Sammy Neyrinck in Vive le Vélo.

  Vanden Stock is kind aan huis in Méribel. In het Franse skioord had hij gisteren een afspraak met de Ronde van Frankrijk, die er voor de deur van zijn tweede verblijf passeerde.

   

  Vanden Stock had maanden uitgekeken naar de komst van de Tour. "Ik heb atijd gezegd dat deze Tour op de Col de la Loze beslist zou worden."

   

  "Mogelijk is die voorspelling uitgekomen, want Roglic heeft misschien wel een beslissende kloof op dit moment. Ik had meer verwacht van Tadej Pogacar, maar Roglic heeft het uitstekend gedaan." 

   

  "Ik moet zeggen: die renners, zelfs de renner die laatste staat in het klassement, daar neem ik mijn petje voor af. Het is echt ongelofelijk wat die mannen presteren en dat ze straks Parijs halen."

   

  "Les forçats de la route. De dwangarbeiders van de weg. Als je renners vergelijkt met voetballers, dan kun je alleen maar besluiten dat voetballers veel te veel verwend zijn."

   

  Welke Belg wint ooit de Tour nog eens? Vanden Stock hoeft niet lang na te denken: "Remco Evenepoel! Ik denk dat Remco de Tour ooit kan winnen. Ik zou fier zijn. Het is goed dat hij de weg van het wielrennen ingeslagen is."

   

  Want: Evenepoel was een beloftevolle voetballer. Hij maakte naam bij Anderlecht, tot hij te horen kreeg dat hij net niet goed genoeg was om topvoetballer te worden.

   

  Kiki Vanden Stock, de vrouw van Roger: "Remco mag zijn trainer dankbaar zijn dat die hem destijds op de bank gezet heeft."

   

  Roger moet smakelijk lachen met de uitspraak van zijn echtgenote.

  Als je renners vergelijkt met voetballers, dan kun je alleen maar besluiten dat voetballers veel te veel verwend zijn.

  "We praten steeds minder over Anderlecht"

  Anderlecht: het hoge woord is gevallen. Vanden Stock zwaaide bij de hoofdstedelijke club de plak van 1996 tot 2018.

   

  "Of het woord Anderlecht nog veel valt bij mij thuis? Steeds minder. Maar ik volg de club nog wel. Ik ben blij als ze winnen, ze spelen momenteel vrij goed."


  Kiki: "Het doet pijn aan het hart om te zien hoe de club in zo'n korte tijd achteruitgegaan is. Dat doet echt pijn."


  Roger: "Of ik vertrouwen heb in het project van Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute? Daar zal ik geen antwoord op geven (lacht). Ik hoop dat ze gelijk hebben, maar ik denk dat ze ongelijk hebben."

   

  "Ze spreken over de jeugd. Wel, de Anderlecht-jeugd is fantastisch, maar toch laten ze de jeugd gaan. Ik hoop dat jongens als Doku, Verschaeren en Dimata minstens nog 5 jaar voor Anderlecht zullen spelen, maar dat zal wel niet..."

  Bekijk de reportage van Sammy Neyrinck met Roger en Kiki Vanden Stock: