Sasha Weemaes knalt naar de overwinning in de Heistse Pijl

  Sasha Weemaes wint de Heistse Pijl!

  Sasha Weemaes heeft de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De jonge Belg van Sport Vlaanderen-Baloise was de snelste in de sprint van het peloton. Hij hield landgenoten Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen achter zich.

  Een kopgroep van 20 renners met onder anderen Sep Vanmarcke, Jelle Wallays en Tosh Van der Sande kon bij het ingaan van de laatste ronde rekenen op een voorsprong van 50 seconden. Vanmarcke versnelde op de Heistse Berg, maar brak hiermee geen potten. 

   

  Vooraan begon het op 10 km van het einde wat stroever rond te draaien. In het peloton zagen Sport Vlaanderen-Baloise en enkele andere ploegen hun kans. Ze maakten op korte tijd heel wat seconden goed.

   

  Enkele kilometers voor de finish volgde de samensmelting, maar Jelle Wallays gaf zich nog niet gewonnen. De man van Lotto-Soudal kon een gat slaan, maar de sprinttreintjes in de achtergrond slokten hem niet lang daarna op. 

   

  In de massaspurt beschikte de 22-jarige Sasha Weemaes over de snelste benen. Hij hield landgenoten Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen net achter zich en volgt Alvaro Hodeg op als winnaar. 

  Bekijk hier de sprint:

  Uitslag Heistse Pijl
  1. Sasha Weemaes (Bel) in 3u58'56"
  2. Gerben Thijssen (Bel) +0
  3. Emiel Vermeulen (Bel) +0
  4. Gil D'Heygere (Bel) +0
  5. Stan Dewulf (Bel) +0
  6. Michaël Van Staeyen (Bel) +0
  7. Marius Mayrhofer (Dui) +0
  8. Emils Liepins (Let) +0
  9. Roy Jans (Bel) +0
  10. Jules Hesters (Bel) +0

  Vanmarcke voert de forsing op de laatste passage over de Heistse Berg.