Nathan Van Hooydonck: "Hopelijk in 2021 deel van succesverhaal bij Jumbo-Visma"

  Nathan Van Hooydonck was gisteren te gast in Vive le Vélo. De 24-jarige Belg ruilt op het einde van het seizoen CCC voor Jumbo-Visma. Daar hoopt hij mee successen te vieren met Wout van Aert in de voorjaarsklassiekers.

  Edwig Van Hooydonck typeerde zijn neefje Nathan. "Hij is een beetje vergelijkbaar met mezelf", zegt de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen. "Hij is een man voor de voorjaarsklassiekers, de genen zijn een beetje doorgegeven."

   

  Nathan zelf zet na dit seizoen de stap naar Jumbo-Visma. "Ik ben wielrenner geworden voor de voorjaarsklassiekers en bij Jumbo-Visma zochten ze nog iemand die goed was in het klassieke werk. Ik ben blij dat ik binnen dat plaatje pas."

   

  De kans is dus groot dat Van Hooydonck volgend jaar Wout van Aert moet bijstaan in de voorjaarsklassiekers. "Wat hij momenteel doet, is ongelooflijk. Ik hoop dat ik volgend jaar deel mag uitmaken van dat succesverhaal."

   

  Nu trekt Van Hooydonck soms op training op pad met Mathieu van der Poel. "We doen inderdaad af en toe wat trainingstochtjes samen. Wat hij nu over Van Aert zegt? Ik heb hem de afgelopen dagen niet meer gezien, maar ik denk dat hij ook veel respect heeft voor die prestaties."