Roglic antwoordt vriendelijk op vraag over zijn ploegmaat Bennett... "Sam Bennett"

Wie is Sam, wie is George?

De Tour is een schouwtoneel en niet iedereen speelt daarin goed zijn rol. De rol van Primoz Roglic is duidelijk: Tour-favoriet voor Jumbo-Visma. Een journalist viel gisteren uit de toon: toen de man de Sloveen voor de rit iets vroeg over de winstkansen van zijn ploegmaat Sam Bennett kreeg hij toch een vriendelijk antwoord.

Roglic bezorgde Jumbo-Visma dinsdag zijn 1e zege in deze Tour en daags nadien zag de journalist met de hellende spurtaankomst een nieuwe winstkans voor de Nederlandse ploeg met... Sam Bennett.
 

  • Journalist:  "Ga jij een beetje voor Sam Bennett werken?"
  • Roglic: "Ik denk dat het moeilijk zal worden voor George Bennett om vandaag te winnen. Hij is normaal beter in het klimmen. Maar Sam Bennett, die in dat andere team zit, heeft wat meer kansen. Hopelijk kan hij winnen, waarom niet?"

Het interviewtje kwam George Bennett, de Nieuw-Zeelandse klimmer van Jumbo-Visma, ter ore. Hij suggereert dat de man in kwestie best zijn perskaart inlevert. De Ier Sam Bennett is natuurlijk de groenetruidrager van Deceuninck-Quick Step.

Het grappige intermezzo: