Voigt: "Ineos draait vierkant, Bernal heeft de ploeg niet om de Tour te winnen"

  Jens Voigt won zelf 2 ritten in de Tour.

  De eerste rit met aankomst bergop was een doorslagje van wat we in de voorbereidingskoersen zagen: Jumbo-Visma dicteerde de  wet en Primoz Roglic maakte het uiteindelijk af. Voor Jens Voigt de bevestiging dat die laatste de enige topfavoriet is voor de eindzege.

  "Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze zijn favorietenrol in de verf gezet", zegt Jens Voigt in zijn analyse voor Eurosport. "Dit was een rit die Bernal ook zeker graag gewonnen had."

   

  "Ik moet wel zeggen dat Bernal dichter bij Roglic zat dan in de Dauphiné. Maar Roglic blijft voor mij de enige topfavoriet, vooral dankzij de sterkte van zijn team."

   

  Volgens Voigt is Ineos "im Arsch" (het draait vierkant). "Een renner van wereldklasse als Kwiatkowski heeft ongeveer  3 meter op kop gereden en ook Castroviejo was onzichtbaar. Bernal stond er alleen voor."

   

  "Bernal is volgens mij sterk genoeg om de Tour te winnen, maar ik geloof niet dat zijn ploeg het geel kan verdedigen of zelfs maar veroveren door een hoog tempo op te leggen."

   

  Op Twitter voegde Voigt er nadien nog aan toe dat Ineos er nu al spijt van zal hebben dat het Geraint Thomas niet heeft meegenomen. "Een van de beste en trouwste teamleden bij de voorbije 7 Tourzeges. Je kunt geen Tour winnen zonder hem."

  Ineos kan geen Tour winnen zonder Geraint Thomas in de ploeg.

  Jens Voigt

  Martin en Pogacar als outsiders

  Jens Voigt, die in 17 Tour-deelnames goed  was voor 2 ritzeges, ziet nog 2 outsiders voor het podium en heel eventueel zelfs de eindzege. "Guillaume Martin maakte een goeie indruk. Als Roglic hem niet gaat halen op het einde pakt Martin de overwinning en het geel."

   

  "Daarnaast denk ik ook aan Pogacar. Die is duidelijk niet naar Frankrijk gekomen om vierde te worden."