KV Kortrijk & Standard hebben als eerste concreet plan voor fans in stadion

  Is het wachten voor (een deel) van de KVK-fans bijna voorbij?

  0 / 0

  Het ministerieel besluit dat burgemeesters de kans biedt af te wijken van het maximum van 400 mensen bij evenementen in open lucht, doet voetbalclubs nadenken over creatieve oplossingen. KV Kortrijk en Standard stelden vrijdag als eerste hun plannen voor om opnieuw fans te verwelkomen.

  Kortrijk hoopt op 2.980 toeschouwers

  Vorige week werkte Vlaams minister van Sport Ben Weyts samen met de Pro League een protocol uit om vanaf september meer dan 400 toeschouwers in voetbalstadions toe te laten in 1A en 1B.

   

  Samen met de stad Kortrijk ging KVK daarmee aan de slag. Het resultaat zou 2.980 fans kunnen opleveren, ongeveer een derde van de normale capaciteit van 9.250 toeschouwers, over twee weken voor het streekduel tegen Moeskroen. 

   

  Daarvoor wordt het stadion opgedeeld in verschillende compartimenten. . Elk compartiment wordt beschouwd als een apart evenement en als een afgescheiden zone met een aparte in- en uitgang en aparte facilitaire voorzieningen zoals toiletten en drank- en eetstanden.

   

  Per compartiment mogen mensen in een bubbel van maximaal 5 mensen staan en tussen elke bubbel moet minstens anderhalve meter gehouden worden. Te vergelijken met de situatie in cafés en restaurants. Stippen op de grond geven weer waar een bubbel kan staan. Iedereen zal ook verplicht heel de tijd een mondmasker moeten dragen.

   

  Voorlopig komen enkel abonnees van KV Kortrijk in aanmerking. Bezoekende fans worden niet toegelaten.

  10.000 fans moeten Sclessin opnieuw doen daveren

  Standard wil bij zijn volgende thuismatch - uitgerekend tegen Kortrijk op 20 september - 10.000 fans toelaten. Ook dat is ongeveer een derde van de totale capaciteit van Sclessin, ruim 27.000 plaatsen.

   

  Ook hier gaat het enkel over eigen supporters. De voorzorgsmaatregelen die met burgemeester Willy Demeyer zijn afgesproken, zijn gelijkaardig als bij KVK.

   

  Er zal slechts een rij op twee worden gebruikt, waarbij niemand een buur voor of achter zich zal hebben. Ook zal er steeds een plaats worden vrijgelaten, tenzij het om een familiale bubbel gaat. Daarnaast zullen er meer ingangen worden opengezet, is het dragen van een mondmasker verplicht in een ruime omgeving van het stadion en zullen de bars in het stadion gesloten zijn om een toevloed tijdens de pauze te vermijden.