Ga naar de inhoud

Anderlecht-vrouwen gaan voor 4e titel op rij: "Transfer Wullaert zet iedereen op scherp"

"Door de komst van Tessa Wullaert zijn de meisjes nog scherper op training", vindt trainer Wachel.

Al drie jaar domineert Anderlecht de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal in ons land. De speelsters zijn ambitieus om daar dit seizoen nog een titel aan toe te voegen. Vicekampioen Standard wordt meteen hun eerste tegenstander zaterdag in de vernieuwde Super League.

"Zo'n stevige affiche meteen is leuk. Je moet er direct staan en dat maakt het interessant. Ik ken Standard ook goed, want ik heb nog bij hen gespeeld. Er zullen dus wat emoties bij komen kijken", vertelt Tessa Wullaert.

 

Trainer Patrick Wachel ziet het echter niet zo: "Ik had deze wedstrijd graag een paar weken later op de agenda zien staan. We hebben nu 5 oefenwedstrijden achter de rug, maar dat is niet voldoende om de nieuwe speelsters in te passen in de ploeg."

 

Middenveldster Charlotte Tison is blij met de nieuwe aanwinsten: "Het is het eerste jaar dat we zoveel versterking krijgen en dat is goed. Nu hebben we een bank die meteen het verschil kan maken. Als er iemand moe is zal diegene meteen heel goed vervangen kunnen worden."

 

Onder meer Missipo en Maximus komen over van Gent. Teulings en Leynen van Genk. De kers op de taart van de transfers is uiteraard Tessa Wullaert: "Daar hebben we toch velen mee verrast in België. Door haar komst zijn de meisjes nog scherper op training", merkt de coach.

Tessa neemt heel veel ervaring mee uit Wolfsburg en Manchester City. Dat kan het vrouwenvoetbal in het algemeen alleen maar ten goede komen.

Laura De Neve, verdedigster

"De integratie van Tessa is geen probleem geweest. Ze kende de meisjes en staat bijna constant in contact met hen."

 

Laura De Neve: "Het is sowieso leuk als de ambassadrice van het vrouwenvoetbal naar Anderlecht komt. Ze neemt heel veel ervaring mee uit Wolfsburg en Manchester City en dat kan het vrouwenvoetbal in het algemeen alleen maar ten goede komen."

 

Voor Tessa zelf is het wel even aanpassen: "Het ritme ligt anders, maar daar hou ik wel van. Ik heb nu overdag meer tijd om eens iets te doen. Ik moet niet rusten omdat ik te moe ben van de ochtendtraining."

Anderlecht traint hard om er zaterdag te staan tegen Standard.

"De vierde titel op rij is uiteraard een van de hoofddoelen"

Bij Anderlecht starten ze met veel ambitie aan de vernieuwde Super League. "De titel is uiteraard een van de hoofdzaken. De bekerfinale is ook opnieuw een doel", stelt Britt Vanhamel.

 

"We maakten bovendien een mooie passage in de Champions League dus dat doen we in 2020-21 graag opnieuw. Het zou mooi zijn als we bij alle drie iets kunnen betekenen."

 

"Iedereen start van nul in de Super League, dus je moet terug je strepen verdienen", zegt Wullaert. "Als Anderlecht hebben we zeker een reputatie. Maar dat wil natuurlijk ook zeggen dat de tegenstander nog liever punten van ons zal afnemen. 

 

Dit seizoen komen daar 4 nieuwe tegenstanders bij: de Eendracht Aalst Ladies, Charleroi, Woluwe en Zulte Waregem. Die vernieuwing wordt goed onthaald: "Het zal boeiender zijn, minder saai."

 

"Op papier zijn de ploegen minder sterk, ze zijn het niet gewoon om in hoogste klasse te spelen. Maar kijk maar naar Beerschot bij de mannen", lacht Wachel. 

Het zal leuk zijn om de bubbel van 6 ploegen uit te breiden.

Britt Vanhamel, verdedigster, over de vernieuwde Super League

"Meer ploegen betekent ook maar twee keer tegen elkaar spelen vooraleer de Play Offs van start gaan. Sowieso zal het meer aan elkaar gewaagd zijn", voorspelt verdedigster De Neve. 

 

Vanhamel denkt dat het voor nieuwe motivatie kan zorgen: "Nu kunnen we uitkijken naar andere ploegen. Het zal voor ons leuk zijn om eens de bubbel van die 6 ploegen uit te breiden."

 

Zaterdag start Anderlecht wel meteen tegen een gekende tegenstander: Standard. "Er gaat toch wel wat spanning bij komen kijken", denkt ze.

 

"Het is de eerste wedstrijd, er komt televisie bij kijken en we spelen in het Lotto Park. Langs beide kanten zal er een beetje positieve druk zijn. Maar we hebben hard getraind om er zaterdag te staan. Als ik Standard was, zou ik maar oppassen."

De trainingen 's avonds zijn een hele aanpassing voor Wullaert: "Nu kan ik overdag eens iets doen."

Wekelijkse coronatest

De speelsters van Anderlecht zullen vanaf nu ook elke week getest worden op het coronavirus. Voor de oefenmatch tegen PSV Eindhoven werden beide ploegen getest en de Brusselse club beslist nu om zulke tests te blijven financieren. 

 

"Het is wel zo dat andere clubs hun speelsters niet testen, dus ik weet niet of het een verschil gaat maken", zegt Patrick Wachel. "Momenteel kan men het enkel organiseren op eigen initiatief van de club."

Tessa Wullaert: "Meteen tegen Standard, dat zijn de leukste matchen om te spelen"

Patrick Wachel: "Toffe affiche om voor het eerst een vrouwenmatch op televisie uit te zenden"

Charlotte Tison: "Naar deze match hebben we al heel lang uitgekeken"

Britt Vanhamel: "Eindelijk is het de week van de waarheid"

Laura De Neve: "Leuk om dankzij televisie het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart te zetten"