Delfine Persoon komt op haar woorden terug: "Ik heb niet terecht verloren"

  Delfine Persoon brak haar neus in de kamp tegen Katie Taylor.

  Zaterdagavond toonde Delfine Persoon (35) zich nog een sportieve verliezer, maar 48 uur na de titelkamp tegen Katie Taylor (34) overheerst toch een wrange nasmaak. Persoon twijfelt aan het oordeel van de jury en voegt er in één adem aan toe dat ze nog niet klaar is met de bokssport. "Het vuur is nog niet weg."

  Delfine Persoon stapte zaterdagavond weer in de ring tegen Katie Taylor, de koningin van haar gewichtsklasse. Persoon dwong de Ierse weer tot het uiterste, maar moest net als in New York vorig jaar het hoofd buigen. Ook deze keer was het verschil (zeer) klein.

   

  "Deze keer respecteer ik de beslissing van de jury", reageerde Persoon onmiddellijk na het gevecht. Vandaag, net geen twee dagen na de titelkamp, kwam er in haar thuishaven een ander verhaal.

   

  "Wij redeneerden: als je niet wint met knock-out, dan verlies je terecht op punten. Maar na het herbekijken van de kamp vinden we niet dat we terecht verloren hebben", argumenteert Persoon vandaag.

   

  "In New York heb ik er een harde kamp van kunnen maken, nu was ik voorzichtiger door mijn gebroken neus na twee ronden. Je bent dan toch op je hoede."

   

  "Alle respect voor Katie, die een betere kamp uitgevochten heeft. Maar ik heb haar neus niet gebroken. Ik geef de kopstoten niet, hé."

   

  "Maar ik las ook veel commentaren uit België, van kenners die zeiden dat ik niet verloren had. Ook Anthony Joshua (wereldtopper in het boksen) gaf me een schouderklopje en zei dat ik de kamp gemaakt had."

   

  "Ik herhaal wat ik zaterdagavond zei: alle respect voor Katie, ook nu nog. Maar als ik de kamp herbekijk, dan heb ik - ook met mijn gebroken neus - grote twijfels dat ik zeker verloren heb."

  "De titel zou mijn leven niet veranderd hebben"

  "Het is een rare periode. We zien nu wel wat er op ons afkomt", reageerde Delfine Persoon op de vraag naar haar plannen voor haar nabije toekomst. 

   

  Een afscheid, dat is niet aan de orde, benadrukte ze. "Stoppen zit er nog niet in."

   

  "Ik zal niet zeggen dat ik nog 3 jaar zal vechten, maar het vuur is er nog altijd. Ik las iets over boksmoeheid, maar dan vlieg je er niet in als een stormram."

   

  "De kers op de taart, die ontbreekt nog altijd. Dat extraatje zou mooi geweest zijn. Maar de titel zou mijn leven niet veranderd hebben."

   

  "Voor de buitenwereld heb ik de waardering dat ik niet minder ben dan Katie, maar het zou ook mooi geweest zijn om het op papier te zien staan."

  De kers op de taart, die ontbreekt nog altijd. Dat extraatje zou mooi geweest zijn. Maar de titel zou mijn leven niet veranderd hebben.

  Delfine Persoon

  "Een derde kamp? Ik denk niet dat ze mij die zullen geven"

  Ook voor onze camera herhaalde Delfine Persoon nog eens haar (aangepaste) visie: "Ik volg altijd de mening van mijn trainer en na de kamp dacht hij dat ik verloren had."

   

  "Maar nadien zagen we dat ik het toch een heel stuk beter gedaan had dan gedacht", zegt de bokskampioene.

   

  "Als ik mijn neus niet gebroken had, dan zou het nog een stukje beter geweest zijn. Dan kon ik met meer slagcombinaties gewerkt hebben en nu nam ik minder risico's."

   

  "Alle respect voor Katie, maar ik vind niet dat ik verloren heb. Of er nu nog revanche komt? Ik denk niet dat ze ons nog een derde kamp zullen geven. Dat mag voor mij, maar dat zullen ze niet doen."

  Interview met Delfine Persoon:

  Op vraag van de coach van Persoon herbekijken de aanwezige journalisten de kamp en worden ze uitgenodigd om punten uit te delen: