Nagelnieuw NFL-stadion van 2 miljard dollar blijft voorlopig leeg

  Raiders-fans zullen een jaartje geduld moeten hebben om opnieuw thuismatchen te kunnen zien.

  Fans van het American football-team Las Vegas Raiders zullen hun favoriete ploeg dit seizoen niet kunnen aanmoedigen in het gloednieuwe stadion dat werd opgetrokken in Las Vegas. Het NFL-team liet vandaag weten dat het volledige seizoen achter gesloten deuren wordt afgewerkt vanwege de coronacrisis.

  De Raiders lieten in de gokhoofdstad in de woestijn van Nevada een nieuwe sporttempel bouwen ter waarde van liefst twee miljard dollar. Het moet de nieuwe thuishaven worden van het team, dat vorig seizoen nog in de Californische stad Oakland speelde. 

   

  Aanvankelijk hoopte het team een beperkt aantal fans te kunnen ontvangen in het nieuwe stadion, dat 65.000 zitjes telt en over een uitschuifbaar natuurgrasveld en een doorschijnend dak beschikt.  

   

  "Er is voor ons niets belangrijker dan de gezondheid en de veiligheid van de spelers, trainers, medewerkers en supporters", zeggen de Raiders in een boodschap gericht aan de tickethouders voor komend seizoen.

   

  "Na overleg met de bevoegde gezondheidsdiensten en de overheid van de staat Nevada, hebben wij de moeilijke beslissing genomen de opening van het Allegiant Stadium te laten doorgaan zonder supporters."   

   

  Andere ploegen in de NFL hopen wel nog voor een gelimiteerd publiek te kunnen spelen. Het nieuwe NFL-seizoen gaat van start op 10 september.

  De nieuwe American football-tempel van de Raiders oogt impressionant