Meesseman: "Mensen zeggen ons naar huis te gaan en weg te lopen van de bubbel"

  Emma Meesseman is in de VS voor de WNBA, maar die wordt door corona in een grote bubbel afgewerkt.

  Emma Meesseman is sinds begin deze week in Florida, waar vanaf eind juli de competitie van de WNBA zal worden gespeeld. Hopelijk, want Florida is op dit ogenblik een echte broeihaard van coronabesmettingen. Christophe Vandegoor belde Meesseman in de IMG Academy, waar ze samen met 2 andere ploegmaats in een lodge verblijft. 

  Meesseman vanuit de VS: "Loop weg van die bubbel"

  Eind juni kon Emma Meesseman eindelijk afreizen naar Washington voor het nieuwe WNBA-seizoen. Het was wennen omdat de stad er bijzonder kalm en verlaten bijlag. Meesseman moest in quarantaine zitten. Van een hartelijk weerzien met de Washington Mystics, na die lange coronamaanden, was geen sprake.

   

  "Euhm, er was eigenlijk geen ontvangst", zegt Meesseman. "De coach heb ik pas na enkele dagen gezien, toen we onze kampioenschapsring kregen. Trainen gebeurde individueel met een shotmachine."

   

  "Er was alleen één persoon van de staf in de zaal om de gezondheidsregels uit te leggen. Geen knuffels geven, geen omhelzingen, dus neen, van een hartelijk weerzien sinds eind oktober vorig jaar, was geen sprake

  Een kamer met een rattenval

  Begin deze week verhuisde het hele WNBA-circus naar de IMG Academy in Florida, dat is de vroegere tennisacademie van Nick Bolletieri. Speelsters en begeleiders zullen daar vanaf 24 juli beginnen aan de competitie, gedurende 3 maanden. Dat is in elk geval het plan. 

   

  Meesseman: "Ook hier in Florida hebben we enkele dagen in afzondering moeten zitten. Er was helemaal niets te doen. De meeste mensen tellen af, we zijn daar eerlijk over. "

   

  "We kunnen andere ploegen niet bezoeken en we mogen geen contact hebben met andere mensen. Alleen met onze kamergenoten, dus is het voorlopig nog een beetje zoeken.  Voorlopig zijn de meeste meisjes nog niet zo enthousiast, maar dat zal hopelijk veranderen vanaf het ogenblik dat de basketbalzaal opengaat."

   

  Meesseman blijft nog vriendelijk, want al snel doken er deze week filmpjes op van speelsters van andere teams die in niet zo'n beste omstandigheden moeten overnachten. Het eten dat werd geserveerd was evenmin om over naar huis te schrijven, waardoor de Amerikaanse media meteen van een ramp spraken. 

   

  "Ik heb alleen last van insecten in mijn kamer, maar hopelijk wordt daar in de komende dagen iets aan gedaan," aldus Meesseman.

  Enkele speelsters testten positief op Covid-19

  Intussen is een zevental speelsters positief bevonden op het Covid-19-virus. Daarbij 2 ploegmaats van Julie Allemand, bij Indiana Fever. "Dat zijn positieve gevallen buiten de bubbel in Florida," gaat Meesseman voort. "Er is voorlopig nog niemand positief getest binnen deze bubbel."

   

  "Dan zou het een heel andere discussie zijn. Vanaf het ogenblik dat iemand hier positief zou testen, zullen de dokters en de verantwoordelijken van de WNBA beslissingen nemen. Maar ik denk dat de meeste mensen wel beseffen dat er geen volledig seizoen zal zijn."

   

  "Florida is op dit ogenblik echt "crazy" wat betreft het aantal coronagevallen. We hebben al heel veel berichten van mensen gekregen die zeggen om toch maar niet in Florida te blijven. "Ga naar huis", zeggen ze. "Loop weg van de bubbel!" Gewoon om ons te verwittigen dat het niet veilig is."

  "Loop weg van die bubbel," zeggen mensen ons, maar ik hou van het avontuur.

  Emma Meesseman

  Kijkt Meesseman dan al vooruit richting misschien een iets rustiger en veiliger seizoen in Rusland, met haar Europese club Jekaterinenburg? En beschouwt ze deze 3 maanden in Amerika als een noodzakelijk kwaad? Helemaal niet, zo blijkt.


  "Ik ben iemand die graag voor het avontuur kiest. Ik bekijk dit zeker niet als een noodzakelijk kwaad. Ik besef dat dit iets speciaals is en (hopelijk) een situatie die zich nooit meer zal voordoen. Maar dan heb ik dit tenminste meegemaakt en een avontuur beleefd."

   

  "En vergeet niet, de meiden van de Mystics hebben allemaal een goed karakter. Dat helpt om 3 maanden constant in elkaars buurt te moeten leven", besluit de Belgian Cat.