NBA bevestigt herstart op 30 juli ondanks positieve test 16 op 302 spelers

  Alex Len

  0 / 0

  De NBA en de spelersvakbond NBPA hebben de laatste details uitgewerkt voor een herstart van de competitie achter gesloten deuren. Die begint op 30 juli en vindt plaats in Disney World (Florida). Het nieuws komt op dezelfde dag dat 16  van de 302 geteste spelers (5,3 procent) positief bleken.

  Competitie van 30 juli tot en met 13 oktober

  Het Amerikaanse basketkampioenschap ligt door de coronacrisis stil sinds 11 maart. De directe aanleiding was de positieve test van de Fransman Rudy Gobert (Utah Jazz).   

   

  Tweeëntwintig van de dertig ploegen zullen deelnemen aan deze herstart. Zij werken eerst nog acht wedstrijden van het reguliere seizoen af. Daarna staan er mogelijk barrages op het programma voor de achtste plaats in elke conference. Vervolgens worden er play-offs afgewerkt. De kampioen moet ten laatste op 13 oktober gekroond zijn.

   

  Er zullen bij de herneming strenge veiligheidsvoorschriften op het vlak van social distancing en testen gelden. Het gezondheidsaspect wordt immers cruciaal voor een succesvolle herneming in Florida, waar sinds enkele weken het aantal coronabesmettingen weer duidelijk in stijgende lijn gaat

  Vrijdag maakte de NBA ook bekend dat 16 van de 302 geteste spelers positief testten op het coronavirus.

   

  Zoals het protocol voorschrijft in de NBA moeten alle 16 gevallen die positief hebben getest in quarantaine. Donderdag raakten er al verschillende coronagevallen bekend. Malcolm Brogdon (Indiana Pacers), Jabari Parker en Alex Len (beiden Sacramento Kings) bevestigden hun positieve test.

   

  Dinsdag lekte uit dat de Serviër Nikola Jokic, sterspeler van de Denver Nuggets, het virus ook opliep. Hij verblijft momenteel in Servië en mag pas na twee negatieve testen terugkeren naar Colorado, waar hij nogmaals getest zal worden.