Formule 1 plant ruim 10.000 testen bij herstart in Oostenrijk

    Begin juli schiet de F1 eindelijk, met 4 maanden vertraging, uit de startblokken met 2 races in Spielberg in Oostenrijk. Om de risico's op de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zullen er 10.000 tot 12.000 testen worden afgenomen, bericht het Oostenrijkse agentschap APA.

    Twee keer per dag zullen stalen voor analyse naar een labo in Ebersberg nabij München worden overgebracht. Daar moet het resultaat van elke test binnen de 24 uur bekend zijn.

     

    Op de Red Bull Ring wordt inmiddels de nodige testinfrastructuur klaargezet. Hoewel er geen publiek wordt toegelaten tijdens de races op 5 en 12 juli, zullen er toch een 3.000-tal mensen rondlopen in de zogenaamde "rode zone". Alleen wie in de laatste 4 dagen negatief heeft getest, zal er welkom zijn.