Ga naar de inhoud

EK München 2022: beachvolley, sportklimmen, kanosprint en tafeltennis komen erbij

De eerste editie van het vierjaarlijkse multisport-EK vond plaats in 2018 in Glasgow en Berlijn.

De organisatoren van de Europese kampioenschappen 2022 in München, de 2e editie van het 4-jaarlijkse multisportevenement, hebben hun programma afgerond. Met beachvolleybal, sportklimmen, kanosprint en tafeltennis komen er 4 sporten bij. Atletiek, wielrennen, turnen, roeien en triatlon zijn de andere 5 sporten.

In 2018 vond in Glasgow de eerste editie plaats, al werd de atletiek wel in Berlijn gehouden. Atletiek, wielrennen, turnen, roeien en triatlon stonden toen ook op het menu, net als golf en zwemmen. Maar die laatste 2 vallen nu uit de boot.

 

München viert met de organisatie van de EK's van de 9 sporten de 50e verjaardag van de Olympische Spelen van 1972. Het Olympische Park zal het centrum zijn van het multi-event, dat 4.500 atleten uit 50 landen zal samenbrengen. België haalde in de vorige editie 19 medailles.

 

Het multi-EK vindt plaats van 11 tot 21 augustus 2022. Tegelijkertijd is er in Rome het EK zwemmen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.