Flipkens over US Open: "Zou beetje met daver op het lijf op vliegtuig stappen"

  Het licht voor de US open is dinsdag door de Amerikaanse politiek op groen gezet, maar de volgende vraag is of de spelers en speelsters zullen bereid zijn om op het gaspedaal te duwen. Kirsten Flipkens behoort tot het kamp van de twijfelaars.

  Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, gaf deze week zijn toestemming om de US Open te spelen vanaf 31 augustus tot en met 13 september. In coronatijden hebben we geleerd dat voorbehoud maken geen slecht idee is. Dat doet ook Kirsten Flipkens. 

   

  "Het is leuker een vooruitzicht te hebben, dan te moeten trainen om te trainen, maar ik weet nog niet wat ik ga doen. Het begin van de US Open is nog een week of 10. Ik heb nog altijd mijn twijfels of het zal kunnen plaatsvinden. In een aantal dagen kan veel gebeuren. Van zodra er een opflakkering is, ziet het er niet goed uit."

   

  "Ik denk dat de organisatie liever zegt dat het toernooi plaatsvindt om dan af te blazen dan om nu al te zeggen dat het niet kan plaatsvinden, maar anderzijds zijn Amerikanen fel bevoordeeld op dit moment. Europeanen, Australiërs of mensen uit het Midden-Oosten moeten allemaal in New York geraken."

   

  "Ik zit nog een beetje met de daver op het lijf om 8 uur op een vliegtuig te stappen met 200 mensen aan boord. Ik weet dus nog niet of ik zal gaan. Van Simona Halep heb ik vernomen dat ze niet zou spelen, dat ze enkel in Europa speelt. Ik denk dat de helft van de spelers en speelsters op dit moment niet staat te springen om naar de VS of Azië te gaan. Ik vraag me af of het toernooi zal plaatsvinden als veel toppers afzeggen."

  Ik denk dat de helft van de spelers en speelsters op dit moment niet staat te springen om naar de VS of Azië te gaan.

  Als zingen voor een lege zaal

  Twijfel overheerst momenteel bij veel spelers en speelsters en daarbij speelt voor Kirsten Flipkens ook mee dat het een heel andere ervaring wordt. "Ik heb van in het begin gezegd dat ik het niet opportuun vind om te spelen voor er een vaccin is. Ik blijf bij dat standpunt. Ook al kan het lang duren."

   

  "We hebben wel al een mail ontvangen over hoe het er aan toe zal gaan in het hotel en op de club tijdens de US Open. Het is al duidelijk dat je enkel van het hotel naar de club zal mogen. In New York iets gaan eten ofzo zit er niet in. Je mag ook maar 1 team member meenemen. Dus of een coach of een kiné. Heel wat beperkingen waar ik toch wat vragen bij heb."

   

  "Als je normaal voor het begin van de US Open daar bent en traint, dan is er nog niemand en is alles heel rustig. Nu zou je in diezelfde omstandigheden je wedstrijden moet spelen. Dat kan je vergelijken met een zanger die een concert moet geven voor een lege zaal."

  Beginnen in Cincinnati?

  Voorlopig is het dus nog afwachten voor Kirsten Flipkens wanneer ze haar seizoen opnieuw leven in blaast. Als ze beslist naar de US Open te gaan, zal ze waarschijnlijk ook het toernooi van Cincinnati spelen. 

   

  "Ik heb vernomen dat dat toernooi verhuist naar New York en op dezelfde site wordt gespeeld als de US Open. Als je dan toch naar daar reist, maakt een week het verschil niet. Ik veronderstel dat Cincinnati het eerste toernooi zal zijn, want over toernooien daarvoor heb ik niets vernomen."