NBA gaat spelers en staf om de dag testen op coronavirus

  De teams in de NBA zullen vanaf 23 juni om de dag worden getest op het nieuwe coronavirus. De NBA wil het seizoen eind juli herstarten in Disney World en achter gesloten deuren. 

  De NBA heeft de clubs laten weten dat alle spelers en stafleden die betrokken zijn bij de herstart van het seizoen vanaf 23 juni zowel een coronatest, als een test om te zien of ze antistoffen tegen het virus hebben aangemaakt, zullen ondergaan. Daarna worden ze om de dag getest.

   

  De basketbalcompetitie wil op 30 juli met 22 teams het seizoen hervatten. Dat zal gebeuren achter gesloten deuren in Disney World in Orlando (Florida), waar de trainingskampen op 9 juli van start zullen gaan. Het basketbalseizoen werd op 11 maart onderbroken wegens de pandemie.     

   

  De NBA zegt dat de testen niet ten koste zullen gaan van het testen van medisch personeel, brandweermensen en mensen die een gezondheidsrisico lopen. De organisatie zal daarnaast in de steden van de NBA-teams gratis testen voor inwoners ter beschikking stellen.