De agenda van Algemene Vergadering van Pro League: ook Union en Beerschot roeren zich

  Komende vrijdag zit de Algemene Vergadering van de Pro League weer samen en dat is in deze coronatijden nog geanimeerder dan anders. Dat Cercle Brugge al een belangrijk agendapunt had laten toevoegen, weten we sinds zaterdagavond. Maar er is nog meer.

  De Pro League heeft vrijdag heel wat te bespreken. Naast de "usual suspects" - denk maar aan een update over het geschil met Waasland-Beveren, het nieuwe bondsreglement, de regels omtrent de Financial Fair Play, het tv-contract met Eleven Sports en de statutaire verkiezingen - zijn er nog agendapunten toegevoegd.

   

  Cercle Brugge wil stemmen voor een competitie van 20 clubs in 1A, inclusief Waasland-Beveren, Beerschot, OH Leuven, Union en Westerlo.

   

  Cercle gaat voor een competitie zonder play-offs, gedurende minimaal twee seizoenen. Ook het opheffen van het meervoudig stemrecht wordt door Cercle op tafel gegooid. Lees hier alles over het plan van Cercle.

   

  Maar ook Union en Beerschot hebben punten laten opnemen op de agenda. Union ijvert om vanaf volgend seizoen "een bijkomende mogelijkheid te hebben op een extra stijger vanuit 1B".

   

  "Voor het seizoen '20-'21 zou het gaan om 2 barragewedstrijden tussen het nummer 15 uit 1A en nummer 2 uit 1B en voor de seizoenen daarna, barragewedstrijden tussen het nummer 15 en de hoogst gerangschikte club uit 1B in het eindklassement die niet promoveert via het winnen van de promotiefinale."

   

  En dan is er nog Beerschot. De finalist in 1B vraagt "verduidelijking en verheldering" over de vorige Algemene Vergaderingen.