"Naser heeft geen 3, maar 4 overtredingen begaan tegen dopingregels"

  Salwa Eid Naser moet een schorsing vrezen.

  Salwa Eid Naser heeft in januari 2020 voor de 4e keer binnen 12 maanden een overtreding begaan met haar whereabouts, waardoor ze niet beschikbaar was voor een dopingcontrole. Dat heeft de dopingwaakhond Athletics Integrity Unit AIU zondag bekendgemaakt.

  Eerder deze week raakte bekend dat Salwa Eid Naser, de regerende wereldkampioene op de 400 meter, 3 keer binnen 12 maanden gezondigd had tegen de whereabouts-regels. Dat kan de Bahreinse atlete een schorsing opleveren.

   

  Naser schreeuwde gisteren nog haar onschuld uit, maar vandaag heeft de AIU bekendgemaakt dat de 400m-loopster geen 3, maar 4 keer niet in orde was met haar whereabouts.

   

  De AIU laat weten dat het onderzoek naar de 3 gemiste dopingcontroles van de atlete al liep tijdens de WK in Doha. "Destijds is ze niet voorlopig geschorst", zegt de AIU over Naser, die voorlopig geschorst is.