Felroze shirts blijven in het peloton: "EF Pro Cycling stopt niet"

  Sep Vanmarcke rijdt bij EF Pro Cycling.

  De coronacrisis heeft ook veel wielerploegen kopzorgen bezorgd, maar EF Pro Cycling zal ook in 2021 nog in het peloton te zien zijn. Dat heeft ploegbaas Jonathan Vaughters op Twitter bevestigd nadat er onheilspellende berichten in de pers verschenen waren. "Het zijn zware tijden en we zoeken nieuwe sponsors, maar de ploeg blijft bestaan."

  Hoofdsponsor Education First werd zoals veel bedrijven zwaar getroffen door de coronacrisis. Daardoor staken er ook geruchten de kop op over problemen bij de wielerploeg met de knalroze shirts, maar volgens Vaughters staat de wielerclub niet op de rand van de afgrond.

   

  "Verlaat EF het peloton? Onzin!", tweette hij eerst. "Zoeken we nog extra sponsors om uit deze crisis te raken? Ja."

   

  Na wat nadenken stuurde hij nog een tweede tweet met wat meer uitleg. "Het zijn moeilijke tijden in het profpeloton. Ik denk dat het voor veel mensen moeilijk geweest is. Tenzij je een bedrijf hebt in toiletpapier."

   

  "We hebben moeilijke beslissingen moeten nemen. We zoeken nieuwe sponsors voor de toekomst, maar EF Pro Cycling verlaat het peloton niet." Vaughters liet de bezorgde fans ook nog weten dat Cannondale zeker aan boord blijft.

   

  EF Pro Cycling heeft twee Belgen in de ploeg: Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire. Zij zagen hun loon de voorbije maanden verlaagd worden.