Bondscoach Mestdagh: "Plannen korte stage met Belgian Cats in juli"

  Zonder coronacrisis zouden de Belgian Cats nu het vizier vol op de Olympische Spelen hebben. Ondanks de moeilijke situatie hoopt bondscoach Philip Mestdagh deze zomer toch nog een stage te kunnen organiseren met de nationale ploeg.

  Indoor sporten is door het coranavirus nog steeds verboden en Philip Mestdagh beseft dat een contactsport als basketbal wellicht onderaan de agenda staat om opnieuw toe te laten. "Maar toch moeten we weer aan het werk met de nationale ploeg", vertelde Mestdagh woensdag in een online persconferentie van de opleiding Sportjournalistiek aan de Howest.

   

  "Ons plan is mometeel om in juli een twintigtal speelsters samen te roepen voor een korte stage, waarbij we in kleine groepjes zullen werken. Emma Meesseman en Julie Allemand zullen daar niet bij zijn, omdat ze wellicht in de VS zullen zijn voor de WNBA."

   

  "Het doel zal zijn om de speelsters weer actief te maken, aan blessurepreventie te doen en langzaam op te bouwen. Dan hebben ze al een klein beetje voorbereiding gehad wanneer ze naar hun club trekken."

   

  In november en februari staan de resterende kwalificatieduels voor het EK 2021 op het programma. "Dat EK vindt plaats in juni. De voorbereiding zal voor elke speelster anders zijn, in functie van de eigen competitie."

   

  "Na het EK moeten we dan even rust inlassen en bouwen we weer op naar de Olympische Spelen, die plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus. Daar zullen we niet meer in dezelfde flow zitten die we hadden bij de olympische kwalificatie in Oostende en dat is jammer. Maar we trekken ook volgend jaar met dezelfde ambities naar Tokio, waar we een rol van betekenis willen spelen."

  Philip Mestdagh

  Wauters: "Blijf conditie op peil houden"

  Ook boegbeeld Ann Wauters schoof aan bij de persconferentie. Wauters is intussen hersteld van het coronavirus, maar blijft in de huidige situatie wel met veel vragen zitten.

   

  "Ik zou nog altijd heel graag mijn afscheid vieren op de Olympische Spelen, maar die onzekerheden blijven.  Wanneer en hoe gaan we weer kunnen hernemen? Is er een vaccin nodig? Er blijven veel vragen zonder antwoord", vindt Wauters.

   

  "Intussen blijf ik mijn conditie wel op peil houden. Mijn knieën blijven versleten, maar ik moet de spieren errond wel goed blijven trainen. Fysiek en mentaal voel ik me goed en ik denk dat we met zijn allen moeten proberen positief te blijven en de goeie dingen uit deze moeilijke periode te halen. Veel tijd doorbrengen met de familie is erg waardevol."

  Ann Wauters