Roberto Martinez over dubbele pet: "Bondscoach en TD komen goed overeen"

  Roberto Martinez: "Die dubbele rol is er vooral om zaken te kunnen doordrukken."

  Roberto Martinez heeft zijn contract bij de Belgische voetbalbond verlengd tot 2022, niet alleen als bondscoach maar ook als technisch directeur. Dat betekent dat zijn greep en invloed op het Belgische voetbal nog een stuk groter wordt. "Ik wil het succes van de Gouden Generatie bestendigen."

  Roberto Martinez combineerde de voorbije maanden al de jobs van bondscoach en technisch directeur, maar officieel was dat een tijdelijke oplossing. Met zijn contractverlenging zal de Spanjaard zijn dubbele pet nog minstens tot het WK 2022 ophouden.

   

  "Ik ben het gewend van mijn tijd in Engeland, waar een manager eigenlijk al een combinatie is van een hoofdcoach en een technisch directeur. Het voordeel hiervan is dat ik ook kan wegen op de langetermijnvisie,  dat ik kan helpen bij de ontwikkeling van jonge spelers."

   

  "België heeft nu dan wel een Gouden Generatie, maar we willen dat succes bestendigen. Als bondscoach én technisch directeur kun je die toekomst verzekeren. Dat werk wordt natuurlijk niet alleen door mij gedaan, maar ik zal daar wel een leidende rol in nemen."

   

  "Ik ken het Belgische voetbal nu ook een stuk beter dan bij mijn aanstelling, dat is een voordeel. Ik weet hoe we ons kunnen ontwikkelen, zowel op amateurniveau, bij de vrouwen als bij de profs."

  Ik ken het Belgische voetbal nu beter dan bij mijn aanstelling. Dat is een voordeel.

  Roberto Martinez

  "Als het misloopt, zal iemand me wel terugfluiten"

  Maar wat dan als het plots minder zou gaan onder Martinez? Kan de technisch directeur dan de bondscoach ontslaan? En wie ontslaat de technisch directeur? "Die dubbele rol is er vooral om zaken doorgedrukt te krijgen", sust Martinez.

   

  "Ik ben er zeker van dat als de resultaten zouden tegenvallen, niet alleen op het veld maar ook die van mijn werk als TD, er zeker mensen zullen zijn die me zullen terugfluiten."

   

  "Ik heb er een goed gevoel bij. De bondscoach en de technisch directeur komen goed overeen", grapt Martinez. "We hebben dezelfde visie. Ik verwacht geen problemen."