Eersteklassers mogen aangeven tegen wie ze liever niet zonder publiek spelen

  Lege stadions, binnenkort wellicht ook in ons land.

  Onze profclubs mogen in de aanloop naar het seizoen 2020-2021 aan kalendermanager Nils Van Brantegem doorgeven tegen welke drie tegenstanders ze liefst geen thuiswedstrijd achter gesloten deuren afwerken.

  De voetbalcompetitie 2020-2021 in de Jupiler Pro League gaat in principe in het weekend van 7 augustus van start. In 1B is de richtdatum voor de eerste speeldag twee weken later, op 21 augustus.

   

  Aangezien sportcompetities voorlopig tot en met 31 juli verboden zijn, maar massa-evenemten tot en met 31 augustus niet toegelaten worden, is het mogelijk dat de eerste speeldagen (minstens deels) achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.     

   

  De Pro League bereidt zich daarop voor, ook wat de kalender betreft. Behalve de gebruikelijke criteria zal kalendermanager Nils Van Brantegem ook rekening houden met de voorkeuren van de teams voor die wedstrijden achter gesloten deuren.

   

  Elke ploeg zal drie tegenstanders moeten doorgeven tegen wie ze in augustus niet achter gesloten deuren willen spelen. Sommige teams spelen liever geen streekduels zonder publiek, omdat die matchen meer inkomsten opleveren. Hetzelfde geldt voor thuismatchen tegen topclubs.

   

  Van Brantegem kan niet alle wensen inwilligen, maar probeert toch twee van de drie verzoeken te respecteren. De kalendermaker hoopt het programma ten laatste op 20 juni klaar te hebben, zelfs al zal op dat moment misschien nog niet duidelijk zijn wie de plek van Waasland-Beveren inneemt.

  Kalendermanager Nils Van Brantegem.