Vincenzo Nibali gaat voor Italiaans programma en kiest Giro boven Tour

    Ook voor renners is het nog puzzelen nu de nieuwe wielerkalender bekend is. Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) wil zoveel mogelijk in eigen land blijven. Alleen voor het WK wil hij wel een uitzondering maken. Daarnaast gaat hij dus voor de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Giro. 

    Vincenzo Nibali zal in oktober aan de start staan van de Ronde van Italië. Dat weet de Gazzetta dello Sport. De Tour-winnaar van 2014 wil na de coronacrisis focussen op de wedstrijden in zijn eigen land. Alleen voor het WK in Zwitserland wil hij een uitzondering maken.

     

    Concreet zou hij beginnen met de Strade Bianche op 1 augustus. Daarna volgen de Ronde van Lombardije en Milaan-Sanremo. De Ronde van Frankrijk zou hij overslaan. De Tirreno-Adriatico en de Giro staan wel op de planning. In de Ronde van Italië gaat Nibali dan op zoek naar zijn 3e eindzege. Zijn ploeg moet het programma wel nog goedkeuren.