Contador in Facebook Live: "Evenepoel kan dit jaar de Giro al winnen"

  Voor een nieuwe editie van de Facebook Live lockdown sessies ging Ruben Van Gucht de internationale toer op. Meervoudig Tourwinnaar Alberto Contador was zijn gast en uiteraard kwam ook het Belgische rondetalent Remco Evenepoel aan bod. Contador is alvast een fan.

  Alberto Contador spaart de superlatieven niet als hij het over Remco Evenepoel heeft. "Zo'n talent heb ik in mijn hele leven nog niet gezien. Hij doet echt ongelooflijke dingen. Hij wint de Clasica, het EK tijdrijden, de Algarve... We hebben niet genoeg tijd om al zijn zeges op te sommen."

   

  "Evenepoel is een renner die we zelfs in het verleden niet gezien hebben. Natuurlijk is Eddy (Merckx) de grootste, maar dat was een ander tijdperk. Nu specialiseren de renners zich meer."

   

  Contador raakte onder de indruk van Evenepoel op zijn eerste trainingskamp, anderhalf jaar geleden. "Ik heb een koffie met hem gedronken en een praatje geslagen en hij vertelde mij de waarden die hij trapte in de 20-minutentest. "Als dat waar is, ga jij meespelen in de grote rondes" concludeerde Contador toen al."

  Evenepoel is een renner die we zelfs in het verleden niet gezien hebben.

  Alberto Contador

  "Ben zeker dat hij dit jaar de Giro al kan winnen"

  Volgens Contador, zelf winnaar van 9 grote rondes (waarvan er hem 2 werden afgepakt), kan Evenepoel al meteen mee doen voor de zege bij zijn debuut in de Giro. "Daar ben ik van overtuigd. Die stap is echt niet zo groot meer."

   

  "Zijn waarden wijzen erop dat hij nu al kan meedoen voor de zege, al moeten we het natuurlijk nog zien dag na dag. 20 minuten is niet hetzelfde als 3 weken. Zal hij in de 3e week nog even sterk zijn?"

   

  "Ik vind het een goeie keuze dat hij voor de Giro heeft gekozen om te debuteren. Niet omdat alle toppers dit jaar voor de Tour zullen kiezen, want er zal toch ook iemand als Nibali starten in Italië. Maar wel omdat het in de Giro meer een man-tegen-man-gevecht is. Om in de Tour mee te doen, heb je ook een sterke ploeg nodig voor in de bergen en die heeft Deceuninck-Quick Step nu nog niet."

  Herbekijk de Facebook Live met Alberto Contador