Evenepoel jaartje langer Europees kampioen? EK in Trente uitgesteld naar 2021

  De 19-jarige Remco Evenepoel kroonde zich in Alkmaar tot Europees kampioen tijdrijden.

  Trente zal niet de gaststad zijn voor het EK wielrennen 2020. De UCI schuift het EK in Italië door naar september 2021. Elia Viviani en Remco Evenepoel mogen een jaartje langer blinken in hun Europese trui, tenzij nog een alternatieve oplossing wordt gevonden voor de editie 2020.

  Italië heeft zware klappen gekregen tijdens de coronacrisis. Een EK wielrennen in het Noord-Italiaanse Trente van 9 tot 13 augustus leek dan ook onmogelijk. De Europese Wielerunie (UEC) heeft nu de knoop doorgehakt en het evenement opgeschoven naar september 2021.

   

  Er liggen twee opties op tafel voor 2021: 1-5 september of 8-12 september. De Internationale Wielerunie (UCI) krijgt het laatste woord bij het samenstellen van de wielerkalender voor 2021.

   

  Tijdritkampioen Remco Evenepoel en wegkampioen Elia Viviani lijken zo een jaartje langer zeker van de Europese titel. Toch onderzoekt de UEC samen met de UCI of het nog een EK kan organiseren in 2020 op een andere plek. Er zou al een denkpiste zijn, maar er wordt later gecommuniceerd over de alternatieven.

   

  Het geschuif op de kalender heeft ook gevolgen voor Minsk, volgend jaar normaal gezien de gaststad voor het EK wielrennen. Er wordt gekeken om de wegritten in Trente te organiseren en de tijdritten in Wit-Rusland. 

  Tweet: