Hoogste sportbaas in Spanje: "Zonder vaccin geen toeschouwers"

  Irene Lozano (archief) is voorzitter van de nationale sportraad CSD.

  Volgens Irene Lozano, de baas van Spanjes nationale sportraad CSD, zullen sportwedstrijden met publiek nog lang op zich laten wachten. "Zolang er geen vaccin is, is het ondenkbaar dat er wedstrijden met publiek zijn", zei Lozano. Ze vindt ook dat het nog te vroeg is om een datum te prikken voor de rentree van de van de voetbalcompetities.

   La Liga, de organisatie achter de professionele voetbalcompetities, wil half juni onder strenge veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus weer beginnen.

   

  Maar Lozano wil nog niet van een datum horen. "Op dit moment is het onmogelijk een termijn vast te leggen. Daarvoor zullen we de coronacijfers steeds moeten bekijken", zei Lozano, die het belang van het voetbal zeker niet onderschat.

   

  De chef van het hoogste sportorgaan in Spanje ziet het voetbal als "locomotief" voor de hele sport in Spanje. "Het voetbal is goed voor 1,4 procent van onze economie en zorgt voor werk voor tienduizenden mensen."

   

  In het door corona zwaar getroffen Spanje mogen professionele sporters de training maandag weer individueel hervatten. De voetbalclubs kondigden al aan hun spelers volgende week te willen testen op het virus. Half mei zouden diverse trainingscentra weer opengaan.