De Women's Super League breidt volgend seizoen uit van 6 naar 10 ploegen

  De vrouwenploeg van Anderlecht.

  De Licentiecommissie boog zich vandaag over de dossiers in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal in België. Alle clubs die een dossier hadden ingediend, krijgen groen licht. Daardoor zullen er volgend seizoen 10 clubs aantreden in de hoogste klasse. Afgelopen seizoen waren er dat 6.

  In totaal wilden 11 clubs toetreden tot de Women's Super League, de hoogste nationale vrouwenafdeling in België. Allemaal kregen ze positief nieuws, maar één club zal toch niet naar de hoogste afdeling gaan, omdat ze geen sportieve promotie hadden afgedwongen. Zo zullen er volgend seizoen dus 10 clubs voetballen in de Women's Super League.

   

  Dit zijn de 4 nieuwkomers:

  • SC Eendracht Aalst (promovendus)
  • FC Fémina White Star Woluwe (promovendus)
  • Zulte Waregem
  • Charleroi

   

  Waren al actief in de Women's Super League: Club Brugge, AA Gent,  Standard, OH Leuven, Anderlecht en KRC Genk.