Spaanse golflegende Sergio Garcia: "Ryder Cup zonder fans is heel vreemd"

  Team Europa verdedigt normaal gezien dit jaar de trofee in de Ryder Cup.

  Sergio Garcia (40) heeft zijn twijfels geuit bij een Ryder Cup dit jaar zonder toeschouwers. "Het zou voor de Europese spelers een voordeel zijn om zonder de vijandige Amerikaanse thuisfans te spelen, maar het zou het toch heel vreemd zijn", laat de Spaanse Ryder Cup-speler noteren in de Spaanse media.

  De Ryder Cup, de legendarische golfwedstrijd tussen 12 Europese spelers en 12 Amerikaanse spelers, staat voor dit seizoen tussen 25 en 27 september geprogrammeerd in de Amerikaanse staat Wisconsin.

   

  Maar door de coronacrisis wordt er gespeculeerd over een Ryder Cup zonder fans. Sergio Garcia, de golfspeler met de meeste punten op zijn naam in de geschiedenis van de Ryder Cup, zou dat vreemd vinden.

   

  "Het zou absoluut een voordeel zijn voor Europa om dit jaar zonder fans te spelen. We worden gewoonlijk niet bepaald hartelijk ontvangen in de Verenigde Staten. Maar zelfs dan nog, het zou erg vreemd aanvoelen."

   

  "Je kan elk ander toernooi zonder publiek spelen, maar bij de Ryder Cup is dat anders. Maar er ligt nog niets vast. Zolang het virus blijft rondwaren, kan er niets vastgelegd worden."

   

  Garcia is binnen de golfwereld lang niet alleen met zijn twijfels. Vorige week schreef topgolfer Rory McIlroy op Instagram ook al dat "een Ryder Cup zonder supporters geen echte Ryder Cup is".