Pro League stelt Algemene Vergadering van vrijdag (opnieuw) uit

  CEO Pierre François en voorzitter Peter Croonen.

  Ook vrijdag valt er nog geen beslissing over het Belgische voetbalseizoen 2019-2020. De Algemene Vergadering van de Pro League zou normaal vrijdag overleggen over een mogelijke stopzetting, maar de vereniging van profclubs wenst nu te wachten op het verdict van de Nationale Veiligheidsraad. Dat orgaan vergadert die dag over de coronamaatregelen in ons land.

  Over hoe de Belgische voetbaljaargang 2019-2020 in de boeken zal worden geschreven, vloeit blijkbaar veel inkt.

   

  Op donderdag 2 april adviseerde de Raad van Bestuur van de Pro League om de competitie in 1A met onmiddellijke ingang te beëindigen en om het klassement na 29 speeldagen als eindstand aan te nemen.

   

  Die visie moest bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering van de Pro League, maar het oorspronkelijke overlegmoment van 15 april werd uitgesteld naar aanstaande vrijdag 24 april.

   

  Maar ook vrijdag zal er nog geen uitsluitsel zijn. De Pro League mikt voor de tweede keer op een nieuwe datum.

   

  De vereniging van profclubs wijst naar de Nationale Veiligheidsraad, het orgaan dat vrijdag vergadert over de huidige coronamaatregelen in België.

   

  Daarin komt onder meer het verbod op massa-evenementen aan bod, wat ook een impact heeft op voetballen met of zonder publiek.

   

  De voetbalbestuurders in ons land zullen nu op maandag 27 april vergaderen.

   

  Eerder vandaag kon u in dit artikel lezen hoe de intentie van de Pro League om een punt te zetten achter dit seizoen toch weer onzeker is. Binnen de vereniging van profclubs heerst er opnieuw grote verdeeldheid.