Hoe ziet de toekomst van Lokeren eruit? Dit zijn de 3 scenario's

  Er is op korte termijn geen toekomst meer voor Lokeren in het profvoetbal, maar wat zal er dan wel gebeuren met de club?

  Scenario 1: Lokeren begint opnieuw in 4e provinciale

  Het eerste, en wellicht minst waarschijnlijke, scenario is dat Lokeren zijn verlies pakt en helemaal onderaan de ladder van het Belgische voetbal, in 4e provinciale, opnieuw begint.

   

  "Dan teken je je doodvonnis", wimpelt Killian Overmeire die mogelijkheid meteen af. "Daar geraak je nooit meer uit."

  Opnieuw starten in 4e provinciale, dan teken je je doodvonnis.

  Killian Overmeire

  Scenario 2: Lokeren fuseert met een club uit 2e of 3e amateur

  Dit 2e scenario heeft wellicht het meeste slaagkans. Er is al sprake van eventueel Zelzate maar vooral Hamme om Lokeren weer op de kaart te zetten. "Ik vind het in dit soort gevallen altijd raar dat de club die failliet is toch de baas blijft", zegt Filip Joos. "Je slokt de andere gewoon op."

   

  "Als ik Hamme was, zou ik ervoor pleiten om de tering naar de nering te zetten en bijvoorbeeld in 1e provinciale te gaan spelen. Dat lijkt me beter dan je wagonnetje aan een ploeg te haken die net failliet is gegaan."

   

  Overmeire ziet toch het meest in deze oplossing. "Het zal nooit meer het Lokeren van nu zijn, maar door samen te gaan met een club uit 2e of 3e amateur kan je toch nog iets behouden."

   

  "Achter de schermen wordt er hard gewerkt door het Collectief", weet Arnar Vidarsson. "Alleen konden zij niet veel doen voor de club effectief failliet was."

   

  "Ik begrijp ook dat die mensen geen 4 of 5 miljoen willen betalen om in 1e amateur te moeten spelen. Dan kun je beter eerst failliet gaan en met dat geld iets lager beginnen."

   

  "Het is wel belangrijk dat het Collectief ook effectief samenwerkt en het niet iedereen in zijn eigen hoek en iedereen voor zijn eigen postje wordt. Pas dan kun je een goeie herstart in 2e of 3e amateur krijgen."

  Extra Time over de toekomst van Lokeren

  Scenario 3: een fusie met Beveren en/of Sint-Niklaas

  Heel wat politici en ondernemers hebben de voorbije jaren met de droom van één grote Wase club rondgelopen, maar echt concreet is dat nooit geworden. "Was het niet beter geweest als Lokeren en Waasland-Beveren 10 jaar geleden toch die stap hadden gezet?", vraagt Filip Joos zich af.

   

  "Ik begrijp dat bij sommigen hierover meer sentiment heerst, maar bij Winterslag en Waterschei is het wel gelukt. Die supporteren nu allemaal voor Genk."

   

  "Ik denk ook aan de fusieplannen van Kortrijk, Moeskroen en Roeselare. Ik zou hen bijna zeggen: "Wees toch slim. Een klein beetje schaalvergroting is beter dan eruit geconcurreerd worden.""

   

  "Vanuit zakelijk standpunt was een fusie wellicht de beste oplossing geweest", geeft Killian Overmeire toe. "Maar er is ook een emotionele kant aan het verhaal. Als supporter maak je een klik met een club en dat is voor de rest van je leven. Als je over een fusie spreekt, verlies je toch wat van je eigenheid."

  Extra Time over mogelijke fusieplannen in het Waasland