Ga naar de inhoud

Roodhooft: "Voor Mathieu zijn de Spelen en de Tour in 2021 een niet te leggen puzzel"

Er zit nog een druk najaar aan te komen voor Mathieu van der Poel.

Bij Alpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel, kijken ze al vooruit naar het najaar en 2021. "Het is jammer dat de Spelen uitgesteld zijn naar de zomer van 2021, want nu moeten we een puzzel leggen die eigenlijk niet te leggen is", vertelt ploegmanager Christoph Roodhooft.

Alpecin-Fenix moest dit voorjaar schitteren met kopstuk Mathieu van der Poel. Geen koers betekent niet dat ze stilzitten bij het team van de gebroeders Roodhooft.

 

"Met allerlei challenges en Zwift-rides houden we alles op gang", zegt Christoph Roodhooft. "We trekken dus onze plan. Ik denk dat we het best goed doen in de huidige omstandigheden."

 

En wat na de coronacrisis? Mathieu van der Poel liet al verstaan dat hij een deelname aan de uitgestelde Tour enorm ziet zitten. "Het zou mooi zijn mochten we een onvoorziene wildcard kunnen bemachtigen voor een grote ronde", zegt Roodhooft.

 

"Doordat alle grote rondes naar het najaar verschoven zijn, zullen bepaalde koersen overlappen. Misschien dat er dan in 1 van de 3 grote rondes een plek vrijkomt. Hopelijk is dat voor ons de Tour, want dat is toch de mooiste van alle grote rondes."

Christoph Roodhooft is samen met broer Philip de architect van het team van Mathieu van der Poel.

"Combinatie Spelen-Tour in 2021 zorgt voor onoplosbaar probleem"

Doordat het wegseizoen opschuift, zal Van der Poel ook later beginnen aan zijn veldritseizoen.

 

"Maar ik vind het vooral jammer dat de Olympische Spelen uitgesteld zijn naar de zomer", zegt Roodhooft. "Normaal gezien had Mathieu deze zomer in Tokio moeten schitteren in het mountainbiken."

 

"Maar nu nemen we dat mountainbiken mee naar 2021. En dat zorgt voor een onoplosbaar probleem. We hebben al een tijdje in ons hoofd om met Mathieu in de zomer van 2021 de Tour te rijden."

 

"Een combinatie Tour-Spelen zorgt ervoor dat we een puzzel moeten leggen die we niet kunnen leggen. De Spelen vinden natuurlijk maar 1 keer in 4 jaar plaats. Maar de Tour de France is ook heel mooi."