Geen massa-evenementen tot 31 augustus: voetbal met publiek lijkt uitgesloten

De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat alle massa-evenementen tot 31 augustus verboden zijn door de coronadreiging. Dat betekent wellicht ook dat voetbalfans de start van het nieuwe voetbalseizoen niet in de stadions zullen kunnen meemaken.

Geen massa-evenementen tot 31 augustus betekent onder meer dat de festivalzomer in het water valt, maar de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad heeft wellicht ook gevolgen voor de sportwereld.

 

Wellicht zal het nieuwe voetbalseizoen van start moeten gaan met wedstrijden achter gesloten deuren. Ook de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge zal zonder fans zijn, tenminste als die wedstrijd voor 31 augustus ingepland zou worden.

 

"Er ligt een voorstel op tafel om voetbalwedstrijden te laten plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat zal volgende week besproken worden als de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samenkomt", zegt Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

 

Volgende week staat er ook een Algemene Vergadering van de Pro League op het programma, waar de maatregelen ongetwijfeld op de agenda zullen staan.

 

Ook andere sportmanifestaties, zoals wielerwedstrijden of de GP Formule 1 van Spa, lijken tot 31 augustus onmogelijk met publiek. Wellicht zal er de komende dagen meer duidelijkheid komen, als de algemene richtlijn verfijnd wordt. "Voor 3 mei zal er daarover duidelijkheid komen", benadrukt Vlaams minister-president Jan Jambon.