Zo ging het vorig jaar: Mathieu van der Poel wint met sprekend gemak

  Mathieu van der Poel steekt het vingertje in de lucht. Hij was overduidelijk de beste.

  Geen Dwars door Vlaanderen vandaag en dat zullen Mathieu van der Poel en Yves Lampaert best jammer vinden. Zij zijn voorlopig de laatste winnaars op de erelijst van de WorldTour-koers met aankomst in Waregem.

  2019: Sterke Van der Poel sprint naar winst

  In een sprint met z'n vijven speelt de Fransman Turgis nog op de verrassing, maar om Van der Poel te verrassen moet je toch vroeger opstaan. Ruim voor de finish kan hij al zijn arm de lucht insteken. De Nederlandse kampioen heeft zijn eerste voorjaarsklassieker snel te pakken.

  2018: Yves Lampaert glipt weg in de regen

  Yves Lampaert wint voor het 2e jaar op een rij Dwars door Vlaanderen. In de regen glipt hij in de slotkilometer weg van een elitegroepje. Mike Teunissen sprint naar de 2e plaats, Sep Vanmarcke strandt op de 3e plaats.

  2017: De tijdrit van Yves Lampaert

  Een jaar eerder gaat Yves Lampaert vroeger solo. Op 7 kilometer van de streep perst hij een tijdrit uit zijn lijf. Ploegmaat en Belgisch kampioen Philippe Gilbert stopt vakkundig af en wordt uiteindelijk 2e voor de Kazak Loetsenko.