Geen koers? Toch wel: profs rijden volgende maand virtuele Ronde van Zwitserland

  Mist u het ook zo hard om de renners tegen elkaar te zien koersen? Dan heeft Velon een oplossing gevonden. Van 22/4 tot en met 26/4 organiseert het “The Digital Swiss 5”: 5 virtuele koersen op delen van het parcours van de Ronde van Zwitserland. De beste wielerploegen ter wereld gaan het zo online tegen elkaar opnemen en u kan meevolgen.

  Deceuninck-Quick Step: "Hier kijken we heel erg naar uit"

  De Ronde van Zwitserland geldt in juni normaal gezien als een van de laatste grote testwedstrijden met het oog op de Tour. Voorlopig gaat die koers nog door, maar omwille van het coronavirus is de kans groot dat ze wordt afgelast of uigesteld.

   

  Velon heeft nu alvast - in samenwerking met de organisatoren van de Ronde van Zwitserland en het platform ROUVY Indoor Cycling Reality - een alternatief bedacht. Speciaal voor de wielerprofs is er "The Digital Swiss 5".

   

  Concreet wordt dat een virtuele wedstrijd van 5 dagen met elke dag een etappe van ongeveer 1 uur over een deel van het parcours van de Ronde van Zwitserland. Alle ploegen die normaal in Zwitserland zouden rijden, kunnen het op die manier van thuis uit tegen elkaar opnemen.

   

  Per ploeg mogen 3 coureurs meedoen. Welke renners van welke teams dat zullen zijn is nog niet bekend, maar Deceunick-Quick Step liet op Twitter al weten dat de ploeg het een "geweldig idee" vindt en dat het er "heel erg naar uitkijkt".

   

  En er is nog meer goed nieuws: u kan thuis meekijken! Velon is op dit moment nog aan het uitzoeken hoe het dat precies in elkaar zal boksen. Daarover komt binnenkort dus ongetwijfeld meer informatie. 

  Ook andere ploegen en renners reageren enthousiast:

  • Michael Matthews (Sunweb): "Het zijn moeilijke tijden, dus dit is een coole manier voor ons om interactie te krijgen met de fans als normaal racen niet mogelijk is. Dit geeft ons motivatie op het moment dat alles onzeker is. Ik verlang om te kijken en wie weet doe ik wel zelf mee."
  • Bauke Mollema (Trek-Segafredo): "Ik heb nog nooit deelgenomen aan een virtuele wedstrijd. Het lijkt een geweldig manier om fit te blijven en mijn condititie te testen tegen de andere profs."
  • Grischa Niermann (ploegleider Jumbo-Visma): "Wij staan ervoor open om nieuwe indoorconcepten uit te proberen. Online racen groeit snel en we zijn heel benieuwd hoe het zal zijn om te strijden tegen de andere ploegen. Deze keer niet op de weg, maar in onze huizen."

  Tweets: