Onderhandelingen met investeerders en overnemers voor Lokeren afgesprongen

  De onderhandelingen die Lokeren-voorzitter Louis de Vries de voorbije dagen gevoerd heeft met nieuwe investeerders en kandidaat-overnemers hebben tot niets geleid.

  Louis de Vries nam Lokeren een jaar geleden over van Roger Lambrecht, maar sindsdien voert hij een strijd om de Wase club financieel rendabel te maken. Het water staat Lokeren al een tijdje aan de lippen, waardoor het faillissement dreigt.

   

  Een Chinese investeerder haakte eerst al af en ook de onderhandelingen met lokale investeerders en overnemers liepen af met een sisser. Gisteravond lieten ze weten geen interesse meer te hebben.

   

  Lokeren beraadt zich nu over een nieuw plan om de neerwaartse spiraal alsnog om te kunnen buigen. Op maandag 20 april spreekt de ondernemingsrechtbank van Dendermonde zich uit over een mogelijk faillissement. De Vries en co hebben dus nog een kleine maand om tot een oplossing te komen.

  Naast een financiële strijd voert Lokeren ook een sportief gevecht om degradatie naar de amateurdivisies te vermijden.

  Supporterscollectief: "Lokeren behouden als familiale opleidingsclub"

  Bij het supporterscollectief Wit-zwart-geel blijven ze, misschien tegen beter weten in, hopen op een goeie afloop. "Wij kregen gisteren een bericht van Louis de Vries dat een deal die hij op poten aan het zetten was op niets uitgedraaid is. Opnieuw", meldt woordvoerder Lieven Hérie.

   

  "Of we alles nog geloven? Zolang we zelf niet weten met wie De Vries onderhandelingen voerde en dergelijke meer is dat moeilijk. Wij zijn echter bruggenbouwers en willen de brug met De Vries zeker niet opblazen. Er blijft binnen ons collectief enorm veel bereidheid om alles tot een goed eind te brengen."

   

  "Ook vanuit het stadsbestuur krijgen we steun en zeker vanuit de jeugdwerking van Lokeren. En ook de groep rond Willy Carpentier speelt nog mee, maar naar ik heb vernomen zouden die weigerachtig staan tegenover de schulden die De Vries heeft opgestapeld."

   

  "Wij hebben met ons supporterscollectief een enorm groot sociaal kapitaal. We willen Sporting Lokeren blijven behouden als een familiale opleidingsclub en we reiken iedereen de hand om ons daarbij te helpen."

  Er blijft binnen ons collectief enorm veel bereidheid om alles tot een goed eind te brengen

  Lieven Hérie van Wit-zwart-geel