Tiesj Benoot: "Zullen we überhaupt nog koersen rijden dit jaar?"

  Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot in Parijs-Nice.

  De coronacrisis zorgt ook voor veel onzekerheid in de sportwereld. "Als we moeten beginnen koersen te rijden op Zwift, stop ik ermee", vertelde Sunweb-renner Tiesj Benoot in onze Facebook Live.

  "Veel liever Tour zonder publiek dan Zwift"

  Niemand weet wanneer de coronacrisis voorbij zal zijn en wanneer de eerstvolgende wielerwedstrijd zal gereden worden. "Dat is heel bijzonder", zegt Tiesj Benoot. 

   

  "Ik vraag me af of of we überhaupt nog zullen koersen dit seizoen. Al probeer ik daar niet te veel mee bezig te zijn. Als ik volgende week de training hervat, dan zal dat met de gedachte zijn dat de Tour doorgaat."

   

  En wat als de Tour op de helling komt te staan? "Als het moet, rijd ik de Tour zonder publiek. Veel liever dat dan koersen op Zwift (indoor) te moeten rijden", zegt Benoot.

   

  "Als we moeten koersen rijden op Zwift, dan stop ik ermee. Alles waarvoor ik ben beginnen te koersen, valt weg op Zwift. In de natuur fietsen, het sociale en heroïsche... Daar blijft niets meer van over op Zwift." 

  "Monumenten in najaar is moeilijke evenwichtsoefening"

  Benoot was aanwezig in Parijs-Nice, de laatste wielerwedstrijd die voorlopig gereden werd. En hoe! Onze landgenoot won de 6e etappe na een knappe aanval. In het eindklassement kwam hij 18 seconden tekort op Maximilian Schachmann.

   

  "Ik voelde nochtans op de slotdag dat ik dicht bij de eindzege kwam. Die 18 seconden achterstand zijn eigenlijk de 18 seconden die Schachmann niet aangerekend werden in de 6e rit, toen hij ten val kwam."

   

  Benoot durft ondanks de onzekerheid al vooruit te kijken naar de rest van het seizoen. "Mijn ambitie om naar de Spelen te gaan is heel groot. Er mogen maar 5 Belgische renners naar Tokio, maar ik denk dat ik mijn plek wel verdien."


  En is Benoot er voorstander van om de uitgestelde klassiekers te rijden in het najaar? "Dat is een lastige vraag. Er zullen daar sowieso wedstrijden onder lijden."

   

  "Het is een moeilijke evenwichtsoefening. Je moet bij een nieuwe kalender voorrang geven aan de monumenten. Maar wat doe je dan bijvoorbeeld met de WorldTour- wedstrijden in Canada? Als de Ronde van Vlaanderen een week na die koersen valt, zal ik niet naar Canada gaan."

  Bekijk de Facebook Live met Tiesj Benoot: