Ga naar de inhoud

ASO neemt drastisch besluit: geen Roubaix en ook geen Luik

Wielerorganisator ASO heeft een streep getrokken door de eendagswedstrijden die het dit voorjaar zou organiseren. Dat betekent dat Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik worden uitgesteld. "We zijn al volop bezig om andere data te zoeken voor deze wielermonumenten."

Terwijl de organisatoren van de Ronde van Vlaanderen nog een beetje een slag om de arm houden, hebben ze bij hun Franse evenknie wel al een knoop doorgehakt: Parijs-Roubaix, dat een week na de Ronde had moeten plaatsvinden, wordt uitgesteld.

 

Nadat de Franse regering een totale lockdown had aangekondigd gisteren, was er geen andere uitweg meer voor organisator ASO dan de grote koersen die zij dit voorjaar organiseren uit te stellen.

 

Dat betekent niet alleen geen Parijs-Roubaix (12 april), maar ook geen Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april). "We zijn al volop bezig om nieuwe data te vinden voor deze wielermonumenten", laat ASO nog weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.