Prudhomme: "Geen Parijs-Roubaix zou volledig normaal zijn"

  Gilbert vulde in 2019 een blinde vlek in zijn palmares.

  Philippe Gilbert wordt naar alle waarschijnlijkheid nog een jaartje langer de laatste winnaar in Roubaix.

  Het coronavirus heeft de wielerwereld tot begin april helemaal plat gelegd. Dat de Ronde van Vlaanderen op 5 april  gereden wordt, lijkt erg onwaarschijnlijk. En ASO-baas Christian Prudhomme verwijst ook Parijs-Roubaix naar het rijk der fabelen. "Een afgelasting lijkt mij logisch", zei de organisator bij de Franse radiozender RMC.

  Prudhomme en ASO lieten Parijs-Nice de voorbije week - tegen alle voorschriften in - doorgaan tot zaterdag. De rittenkoers werd wel met 1 dag ingekort.

   

  Het wielrennen last nu een pauze van minstens 3 weken in, maar Prudhomme schatte gisteren bij RMC dat er ook in april niet veel gekoerst zal worden. "Ik verwacht niet dat er in april veel zal veranderen", liet hij optekenen. "Dezelfde beslissingen zullen genomen worden. Dat lijkt mij overigens niet meer dan normaal."

   

  "Als alle andere evenementen geannuleerd worden, ontsnapt ook Parijs-Roubaix (12 april, red) niet. Ik denk dat het niet haalbaar wordt om te organiseren. Er blijft een waterkans, maar we moeten ook onze verantwoordelijkheid durven te nemen."

  Als alle andere evenementen geannuleerd worden, ontsnapt ook Parijs-Roubaix niet.

  Organisator Christian Prudhomme

  Niet ongerust over Tour: "Dat is nog meer dan 100 dagen"

  Over de Tour, die op 27 juni van start moet gaan in Nice, was Prudhomme niet ongerust. "Het is nog meer dan 100 dagen tot de Grand Départ. Dat is nog zeer lang. Na zo'n lange pauze zal de honger bij de renners enorm zijn, nog veel  groter dan anders."

  Christian Prudhomme.