Ook Belgian Cat Julie Allemand gaat in de WNBA aan de slag

  Julie Allemand blinkt in Europa uit bij Lyon.

  Het komende seizoen in de WNBA is nog een Belgische speelster rijker: Julie Allemand (23), spelmaakster bij de Belgian Cats, heeft een meerjarig contract getekend bij Indiana Fever. Voor Allemand is het een primeur.

  Julie Allemand is de 5e landgenote (na eerder Emma Meesseman, Kim Mestdagh, Ann Wauters en Hind Ben Abdelkader) die de sprong naar de VS maakt. Ze volgt het voorbeeld van Emma Meesseman, die ook komend seizoen onder contract ligt bij de Washington Mystics, de kampioen van vorig seizoen.

   

  Spelverdeelster Allemand stond enkele jaren geleden al op de radar van Indiana Fever, dat haar nu heeft kunnen strikken. Allemand zal in de Amerikaanse basketbalcompetitie de Olympische Spelen (27 juli - 9 augustus) voorbereiden en keert na het toernooi in Tokio terug naar de WNBA.

   

  De reguliere competitie van de WNBA loopt van 15 mei tot 20 september. De eerste match van Indiana Fever wordt op 15 mei gespeeld, maar Allemand zal eerst nog de play-offs van het Franse kampioenschap afwerken bij Lyon. 

   

  "Ik besef nog niet goed dat ik mijn droom zal waarmaken", reageert een uitgelaten Allemand. "Meer nog: deze zomer zal ik met de Spelen en de WNBA mijn twee dromen in één klap beleven."

   

  "Het was geen eenvoudige keuze door die combinatie. Ik zal vermoeid zijn, maar spelen tegen de beste speelsters kan me enkel doen groeien. Dat zal van mij een betere speelster maken voor Tokio."

   

  "In zekere zin is dit een risico, maar als je altijd in je comfortzone blijft, dan blijf je op hetzelfde niveau. Ik wil de sprong wagen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier sterker zal uitkomen."

  Julie Allemand: "In WNBA spelen, is mijn grootste droom"